Gå videre til innhold
Innviet Norwegians nye UNICEF-fly

Pressemelding -

Innviet Norwegians nye UNICEF-fly

Norwegian-sjef Bjørn Kjos og generalsekretær i UNICEF, Bernt G. Apeland, innviet fredag morgen flyselskapets jubileumsfly nummer 50 på en flygning mellom Oslo og København. Flyet dediseres UNICEF og har den humanitære organisasjonens logo på halen.

- Dette jubileumsflyet er en hyllest til UNICEF, som gjør en fantastisk jobb for vanskeligstilte barn i hele verden. Jeg har selv vært med UNICEF til Malawi og Ukraina og sett at deres arbeid gjør en stor forskjell, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

- Vi setter stor pris på at Norwegian har valgt å profilere sitt jubileumsfly med UNICEFs logo. Norwegian er en av våre største og viktigste bedriftspartnere. Kanskje kan de med det nye flyet også inspirere sine kunder til å støtte vårt arbeid for verdens barn, sier generalsekretær Bernt Apeland i UNICEF Norge.

Norwegian og UNICEF har hatt et såkalt signaturpartnerskap siden 2007. Det innebærer at Norwegian støtter UNICEF blant annet i form av innsamlingsaksjoner og reisestøtte. De ansatte i Norwegian støtter UNICEF ved at den årlige julegaven går til organisasjonen. Det nye UNICEF- flyet vil gå i hele Norwegians rutenett.

Les mer her: https://www.unicef.no/Forsiden/UNICEF+flyr+høyt+med+Norwegian.21655.cms

Kontaktperson:
Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. 454 56 012

Emner

Kategorier


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med direkteruter innenlands i Norge og til en rekke land i Europa, samt Nord-Afrika og Midtøsten (296 ruter og 114 destinasjoner per juni 2012). Med lave priser og kundevennlige løsninger har selskapet hatt en sterk passasjervekst de siste årene. Norwegian fraktet  nærmere 16 millioner passasjerer i 2011. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 2 500 ansatte. Norwegian har 64 fly i flåten (per juni 2012). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige Boeing 737-800-fly  og vil ha en av Europas aller mest moderne og miljøvennlige flyflåter om få år.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Pressesjef +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Relatert innhold

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian

Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway