Open skies
Følg Norwegian

Norwegian feirer 10 år og gir 1 million kroner til UNICEF

Pressemelding   •   sep 01, 2012 19:00 CEST

I dag feirer Norwegian 10 år i lufta med jubileumskonsert i Telenor Arena. En million kroner av billettinntektene går til UNICEFs arbeid for å forebygge hiv-smitte mellom mor og barn i Ukraina. – Vi har alle en plikt til å hjelpe de svakeste i samfunnet, sier Bjørn Kjos.           

I mai i år tok UNICEF med seg Bjørn Kjos og tre Norwegian-ansatte på felttur til Ukraina for at de skulle få se med egne øyne jobben som gjøres for å forebygge hiv-smitte i et land der utviklingen går i feil retning. Andelen mødre som hiv-smitter sine barn går ned på verdensbasis, men i Ukraina er den økende. Generalsekretær Bernt G. Apeland i UNICEF Norge mener Norwegians bidrag er avgjørende for å redde liv:

 - Støtten fra Norwegian redder barn fra et liv med HIV. Alt starter med et stikk i fingeren og en HIV-test til syv kroner for å kartlegge om den gravide har viruset, slik at vi kan hjelpe barnet i magen. UNICEF håper flere lar seg inspirere av engasjementet til Norwegian, og blir med på å støtte arbeidet vårt, sier Apeland.

- Vi har alle plikt til å hjelpe 

Administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian forteller at møtet med hiv-smittede barn og mødre gjorde sterkt inntrykk både på ham og de ansatte.

 -  Vi var vitne til mange skjebner, men det som er oppløftende er at vi ser at det nytter å gi, for UNICEF gjør en fantastisk jobb for å forhindre hiv-smitte fra mor til barn i Ukraina. Vi har alle en plikt til å hjelpe de svakeste i samfunnet og det er viktig at vi evner å se ut over egne materielle behov ved å strekke ut en hjelpende hånd til de som trenger det, sier Kjos.

Norwegian har siden 2007 hatt et såkalt signaturpartnerskap med UNICEF. Dette samarbeidet innebærer at Norwegian støtter UNICEF blant annet i form av innsamlingsaksjoner og reisestøtte, samt at den årlige julegaven går til organisasjonen i stedet for Norwegian-ansatte.

Se video fra turen til Ukrania her:

Kontaktperson:
Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef, tlf. 45 45 60 12 

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med direkteruter innenlands i Norge og til en rekke land i Europa, samt Nord-Afrika og Midtøsten (296 ruter og 114 destinasjoner per juni 2012). Med lave priser og kundevennlige løsninger har selskapet hatt en sterk passasjervekst de siste årene. Norwegian fraktet  nærmere 16 millioner passasjerer i 2011. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 2 500 ansatte. Norwegian har 64 fly i flåten (per juni 2012). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige Boeing 737-800-fly  og vil ha en av Europas aller mest moderne og miljøvennlige flyflåter om få år.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.