Gå videre til innhold
Sterke trafikktall for Norwegian i februar

Pressemelding -

Sterke trafikktall for Norwegian i februar

Norwegian hadde 1,2 millioner passasjerer og en fyllingsgrad på 84 prosent i februar. Selskapet hadde høy etterspørsel i vinterferien og forbereder seg til å øke kapasiteten i overgangen fra vinter- til sommerruteprogram.

I februar hadde Norwegian 1,2 millioner passasjerer som er en økning på 83 prosent fra forrige år. Fyllingsgraden var på 84 prosent. Nordiske reisende benyttet seg av vinterferien for å fly til varmere strøk langs Middelhavet og populære skidestinasjoner i Alpene. Mange reisende brukte i tillegg vinterferien på å bestille fremtidige flyreiser i påsken, til langhelger i mai og sommeren.

– Vi er fornøyde med trafikktallene denne måneden, ikke minst med en fyllingsgrad på 84 prosent. Det viser at Norwegian har et attraktivt tilbud til reisende gjennom hele året, også i de roligere vintermånedene. En høy fyllingsgrad gjør også at flyvingene våre er mer drivstoffeffektive, noe vi er opptatt av fra et bærekraftsperspektiv, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Norwegian hadde 1 173 408 passasjerer i februar, 83 prosent mer enn i februar 2022. Kapasiteten (ASK) var 1 826 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 1 530 millioner setekilometer. I februar hadde Norwegian i gjennomsnitt 64 fly i drift, og 99,4 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Punktligheten, som er et mål på antall avganger som skjer innen 15 minutter etter ordinær tid, var i februar 85,4 prosent. 

Øker kapasitet for sommersesongen

– Vi ser frem til og er godt forberedt for sommersesongen. Sommerrutene våre starter opp i slutten av mars, og vi bruker tiden nå til å klargjøre flere nye fly og ønske nye kolleger velkommen om bord. Med dette svarer vi på den sterke etterspørselen vi nå ser i bookingtallene våre. I tillegg til at vi er et godt likt flyselskap for fritidsreisende, fortsetter vi å oppleve en solid etterspørsel fra forretningssegmentet. Vi anser dette som en bekreftelse på at vi har et attraktivt tilbud til både nordiske forretnings- og fritidsreisende, sier Karlsen.

Leveransen av nye, drivstoffeffektive fly, ansettelsen av nye kolleger samt innfasingen av kundevendte roller på Oslo lufthavn Gardermoen er blant tiltakene Norwegian nå iverksetter for å møte kundene med attraktive tilbud i månedene som kommer.

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/ Kundehenvendelser: Klikk her for kundeservice eller ring 815 21 815
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway