Gå videre til innhold
Skoleklasse fra Harstad vant eget fly

Pressemelding -

Skoleklasse fra Harstad vant eget fly

Foto: Øivind Arvola

Klasse 9c ved Harstad ungdomsskole gikk av med seieren i Norwegians store "Vinn et fly"-konkurranse. Klassen reiser til Paris 5. desember for å måle høyden på Eiffeltårnet fra bakkenivå ved hjelp av geometriske beregninger.

I konkurranse med 250 000 nordmenn stakk skoleklassen fra Harstad av med hovedpremien i Norwegians store konkurranse "Vinn et fly". Takket være et unikt prosjekt og en kreativ mattelærer var klassens begrunnelse så god at det holdt til seier.

- Jeg har vært på en del klasseturer, men aldri i eget fly. Dette blir en tur ikke mange andre får oppleve, og en opplevelse jeg er ganske sikker på vi kommer til å ha med oss resten av livet, sier mattelæreren til klasse 9c, Anne Helene Myrvoll.

Morsomt prosjekt
Inspirert av mattelærer Anne Helene ønsker elevene å teste sine kunnskaper i praksis, og måle Eiffeltårnets høyde ved hjelp av de geometriske beregningene de har lært.

- Blant de til sammen 35 000 kapteinene og 215 000 passasjerene som har registrert seg i konkurransen var det utrolig mange gode og rørende begrunnelser.
Entusiasmen og kreativiteten ble imidlertid utslagsgivende for juryen, sier markedsdirektør i Norwegian Åsta Braathen. Hun gleder seg til å se om elevene klarer oppgaven.

-Juryarbeidet har vært ekstremt vanskelig og det er så mange som fortjener en tur, og vi kommer til å dele ut mange ekstrapremier, sier Braathen.

Stort reisefølge
I konkurransen har klasse 9c invitert familie med på turen, som sine passasjerer. Til sammen er klassen registrert med 75 passasjerer. Og alle får mulighet til å reise.

- Et av de viktigste premissene for konkurransen var at alle de registrerte passasjerene, inntil 150 stykker, ville få plass på flyet. Det blir derfor en stor gruppe på 75 personer fra Harstad som inntar Paris 5. desember, sier Braathen.

Enorm pågang
Drømmen om å dispoere et eget fly og samtidig få muligheten til å invitere sine venner med på en uforglemmelig reise har skapt oppmerksomhet og engasjement. Totalt har det vært mellom 400 000 og 500 000 personer registrert i forbindelse med konkurransen. Det betyr at ca 10 prosent av hele Norges befolkning har engasjert seg. Mange arbeidsplasser, idrettslag og frivillige organisasjoner har deltatt. Til sammen har rundt en million nordmenn mottatt invitasjon fra sine venner til å bli med på tur.

Bilde:
Klasse 9c ved Harstad ungdomskole gleder seg til å reise med eget Norwegianfly til Paris, som vinnere av flyselskapets "Vinn et fly konkurranse".

Kontaktperson: Markedsdirektør i Norwegian, Åsta Braathen, tlf. 934 26 607

Emner

Kategorier

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Pressesjef +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Relatert innhold

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian

Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway