Gå videre til innhold
Konsensjef Bjørn Kjos i Den sentralafrikanske republikk i 2014.
Konsensjef Bjørn Kjos i Den sentralafrikanske republikk i 2014.

Pressemelding -

Norwegian-passasjerer gav over fem millioner kroner til UNICEF i 2016

Norwegians samarbeid med UNICEF bidro til å hjelpe mange barn i 2016. Med et enkelt tastetrykk bidro Norwegians passasjerer med over fem millioner kroner til UNICEFs arbeid for verdens mest sårbare barn. Det har de gjort ved å gi et bidrag til UNICEF når de bestiller flybillett på Norwegians nettsider.

Det totale bidraget fra Norwegians passasjerer i 2016 var på 5 210 000 kroner. Det er nok til å fullfinansiere fem skoler, installere 1500 brønner med vannpumper som kan forsyne en hel landsby eller flyktningleir med rent drikkevann, halvannen million nødhjelpspakker som gir 34 000 barn matrasjoner i to uker, eller poliovaksine for en million barn.

- Jeg vil takke våre fantastiske passasjerer for rausheten de har vist i 2016. Disse pengene bidrar til at UNICEF kan sørge for at enda flere barn får den framtiden de fortjener. I tillegg viser det at flere bidrar når det er enkelt å gi, sier konsernsjef i Norwegian Bjørn Kjos.

- På vegne av barna i verden vil vi i UNICEF Norge takke Norwegians passasjerer som på en enkel måte har bidratt til å sikre overlevelse og utvikling. Mange små summer utgjør til sammen et fantastisk resultat, og løsningen med en enkel avkrysning ved bestilling gjør det enkelt for folk å bidra. Vi håper at både nye og gamle passasjerer vil fortsette å redde liv med et tastetrykk, sier UNICEF Norges fungerende generalsekretær Merete Agerbak-Jensen.

Norwegians passasjerer har mulighet til å donere 25, 50, 75 eller 100 kroner når de avslutter billettkjøpet på selskapets nettside. 25 kroner er nok til å fullvaksinere 10 barn mot polio, 50 kroner kan gi 1000 vannrensetabletter – nok til 5000 liter rent drikkevann, 75 kroner kan gi 21 energimatpakker – en ukes rasjon til et undernært barn, og 100 kroner er nok til et klassesett med skolebøker.

Norwegian og UNICEF har hatt et signaturpartnerskap siden 2007. Gjennom samarbeidet har de i fellesskap blant annet sendt fly fullastet med nødhjelp til Den sentralafrikanske republikk og syriske flyktninger i Jordan. Norwegian har hatt innsamlingsaksjoner om bord og de ansatte gir sin årlige julegave til UNICEFs viktige arbeid.

Kontaktpersoner:
Norwegians pressetelefon: 815 11816
UNICEF: Merete Agerbak-Jensen, fungerende generalsekretær, 918 39 596

Emner

Kategorier


Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 6000 ansatte. I dag opererer Norwegian 450 ruter til rundt 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på rundt 120 fly som frakter omlag 30 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet avThe International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For fjerde år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway