Gå videre til innhold
Camilla Viken, generalsekretær i UNICEF Norge og Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos i Mali i 2017
Camilla Viken, generalsekretær i UNICEF Norge og Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos i Mali i 2017

Pressemelding -

Norwegian og UNICEF flyr nødhjelp til Tsjad

I september går årets viktigste flygning til Tsjad i Sentral-Afrika. Norwegian og UNICEF skal sende et fly med nødhjelp til barn rammet av konflikt i denne regionen. - Vi trenger din hjelp til å fylle flyet slik at vi kan gi barna i Tsjad flere muligheter for morgendagen, sier Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos.

Dette er femte gang Norwegian og UNICEF sender et fullastet fly med medisin, skolemateriell og annen nødhjelp til deler av verden der krig og konflikt er normalen. Tsjad er en av verdens glemte kriser: Det er et av de fattigste landene i Afrika, og konflikten med Boko Haram og kraftig tørke har ført til en humanitær krise og flere hundre tusen barn står i fare for å dø på grunn av alvorlig underernæring.

- Vår viktigste flyvning i år går til Tsjad. Mange av barna som har blitt fanget i konflikten har mistet hjem, familie og år med utdanning. Derfor stiller vi med fly og mannskap og håper at alle våre kunder og samarbeidspartnere vil hjelpe oss å fylle et fly med medisiner, skolemateriell og annen nødhjelp slik at barna i Tsjad én dag skal kunne forsørge seg selv og bygge opp lokalsamfunnene sine, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

- Jeg har selv sett hvor alvorlig den humanitære situasjonen er i den delen av Afrika. Denne flyvningen vil gjøre en enorm forskjell for barna i Tsjad. Jeg håper så mange som mulig bidrar, slik at vi får fylt opp lasterommene med livsnødvendig medisin, vannrenseutstyr og andre nødhjelpsartikler, sier Camilla Viken, som er generalsekretær i UNICEF Norge.Enkelt å bidra
Flyet med nødhjelp og skoleutstyr tar av i september. Innen det skal vi samle inn to millioner kroner, slik at vi kan fylle lasterom, hattehyller og seter med medisin, annen nødhjelp og skoleutstyr. Norwegian vil fly fra Oslo til København, hvor nødhjelp og skoleutstyr fra UNICEFs verdenslager lastes ombord. Deretter settes kursen mot Tsjads hovedstad, N’Djamena.

En rekke av Norwegians medarbeidere bidrar til å fylle flyet ved å samle inn penger og gjennom frivillig arbeid. Norwegian vil også gjennom en rekke kanaler be sine passasjerer om hjelp til å fylle flyet. Man kan bidra ved å donere et beløp når man bestiller flybillett på norwegian.no, eller ved å sende sms med kodeord FLY til 2040. 200 kroner vil da i regi av UNICEF gå uavkortet til trengende barn i Tsjad. Det er også mulig å donere et valgfritt beløp via Vipps ved å legge til #UNICEF Fyll et fly med vippsnummer 88343 eller ved å besøke kampanjesiden vår, www.unicef.no/fyll-et-fly.

Tidligere år har UNICEF og Norwegian samarbeidet om å sende fly med nødhjelp til verdens nest største flyktningleir, Za'atari i Jordan, Den sentralafrikanske republikk, Mali og Yemen.

UNICEF Norge og Norwegian har i tolv år hatt et tett samarbeid for å hjelpe vanskeligstilte barn verden over. Avtalen mellom UNICEF og Norwegian har også blitt utvidet til å omfatte UNICEF i Sverige, Danmark og USA. Det innebærer flere kampanjer og gir enda flere medarbeidere i Norwegian mulighet til å være med og hjelpe.

Kontaktpersoner for pressen:
Norwegian: Senior kommunikasjonsrådgiver Astrid Mannion-Gibson, tlf. 46 63 20 10

Emner


Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med over 33 millioner reisende i 2017. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Singapore, Karibia, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 150 fly med en gjennomsnittsalder på 3,7 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016 og 2017 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For femte år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax. Norwegian har rundt 9500 dedikerte medarbeidere. 

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Pressesjef +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian

Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway