Gå videre til innhold
Norwegian øker både fyllingsgrad og regularitet i november

Pressemelding -

Norwegian øker både fyllingsgrad og regularitet i november

Norwegian hadde 1,3 millioner passasjerer og en fyllingsgrad på 82,3 prosent i november. Norwegian opplever fortsatt god etterspørsel etter flyreiser. Regulariteten var rekordhøy, og 99,9 prosent av alle oppsatte flyvninger ble gjennomført.

– Jeg er godt fornøyd med trafikktallene i november, som sesongmessig er blant årets svakeste måneder. Vi har tilpasset kapasiteten betydelig for å møte variasjoner i etterspørselen om vinteren. Vi er særlig fornøyde med den høye fyllingsgraden på 82,3 prosent, tre prosentpoeng høyere enn i november i fjor. I tillegg er vi helt i toppskiktet på regularitet, og i november gjennomførte vi så godt som alle våre nesten 10 000 flyvninger, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Norwegian hadde 1 348 111 passasjerer i november, to prosent færre enn i samme måned i fjor. Det må ses i lys av en betydelig reduksjon i kapasiteten i lavsesong. Kapasiteten (ASK) var 2 004 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 1 650 millioner setekilometer. I november hadde Norwegian i gjennomsnitt 66 fly i drift, og 99,9 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Punktligheten, målt som andel avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var med 86,8 prosent fortsatt høy i november.

Fortsatt sterk etterspørsel og godt mottatt sommerruteprogram

Norwegian lanserte nylig sommerrutene for 2024, deriblant førti ruter til nye destinasjoner. Sommerprogrammet har i likhet med den siste salgskampanjen blitt tatt veldig godt imot av reisende i Norden.

– I Norwegian ser vi en fortsatt sterk etterspørsel etter flyreiser. Mange av kundene våre benyttet seg av den siste salgskampanjen vår for å bestille sin neste reise. Sommerrutene som vi nylig lanserte, har blitt godt tatt imot, og vi legger merke til at våre reisende har begynt å planlegge flyturene sine for 2024, tidligere enn i fjor, sier Karlsen.

I tråd med forventingene blir reiseperioden rundt jul og nyttår travel. Samtidig er Norwegian godt forberedt på den roligere vintersesongen. I tillegg til kapasitetsjustering er flyselskapet godt sikret for endringer i drivstoffprisen og til et attraktivt prisnivå.

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, X, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway