Gå videre til innhold
Norwegian med solid start på sommerhalvåret

Pressemelding -

Norwegian med solid start på sommerhalvåret

Norwegian hadde 1,7 millioner passasjerer og en fyllingsgrad på 83 prosent i april. Norwegian går inn i den travle vår- og sommersesongen med fortsatt sterke bookingtall og forventer en av de sterkeste somrene i selskapets historie.

– Vi er svært godt fornøyde med trafikktallene denne måneden. April er den første måneden i vårt sommerprogram, der vi tilbyr flere ruter og hyppigere avganger til våre mange reisemål i Norden og Europa. Vi er spesielt glade for at den gode bookingtakten fortsetter når vi nå går mot sommeren, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian. 

Norwegian hadde 1 672 455 passasjerer i april, 19 prosent mer enn i samme måned i fjor. Kapasiteten (ASK) var 2 672 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 2 221 millioner setekilometer. I april hadde Norwegian i gjennomsnitt 71 fly i drift, og 99,2 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Driften ble påvirket av snøværet på Oslo lufthavn Gardermoen 25. april, noe som førte til store forsinkelser og forårsaket halvparten av alle innstillinger denne måneden. Punktligheten, målt som antall avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var i april på 83,4 prosent. 95,6 prosent av alle flyvninger landet likevel til oppsatt tid eller inntil én time senere.    

Positive utsikter for sommeren

Mange reisende benyttet seg i påsken av Norwegians utvidete ruteprogram med flere reisemål og hyppigere avganger i sommerhalvåret. Selskapet ser at den positive bookingtrenden fortsetter i mai.

– Vi er veldig glade for at stadig flere velger å fly med Norwegian og jeg ser frem til å ønske nye og gamle passasjerer velkommen om bord i det som ser ut til å kunne bli den sterkeste sommeren for Norwegian noensinne. Vi anbefaler våre reisende som er avhengig av å fly til en bestemt tid og til et utvalgt reisemål om å bestille billetter raskest mulig. Flyene begynner å fylles opp i de travleste reiseperiodene, sier Karlsen.

I tillegg ser Norwegian en økning i bestillinger for langhelgene i mai, spesielt i uken rundt 17. mai. De mest populære reisemålene er Spania, Italia og Frankrike. For å møte den store etterspørselen har Norwegian i denne perioden satt opp ekstraavganger til Barcelona, Palma og Malaga.

Norwegian og Widerøe utvider nå billettsamarbeidet, og kunder kan fly på tvers av selskapenes rutenettverk med én gjennomgående billett. Målet er å forenkle reisehverdagen og skape enda bedre kundeopplevelser for de mange passasjerene som benytter seg av begge selskapene på sine reiser. Gjennomgående flybilletter kan i dag kjøpes på Widerøes nettsider og hos reisebyråer. Norwegian vil i fremtiden også selge gjennomgående flybilletter på sine nettsider og i Norwegian app’en.

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway