Gå videre til innhold
Norwegian med over 2 millioner passasjerer i oktober

Pressemelding -

Norwegian med over 2 millioner passasjerer i oktober

Norwegian hadde 2,1 millioner passasjerer og en fyllingsgrad på 86,1 prosent i oktober. Etterspørselen etter flyreiser var spesielt høy i høstferieukene i Norden, da mange fløy til destinasjoner på tvers av Europa. Regulariteten var høy, og 99,4 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført.

– Vi er godt fornøyd med trafikktallene i oktober. Mange nordiske reisende benyttet høstferien til å forlenge sommersesongen med turer til våre mange populære strand- og storbyreisemål over hele Skandinavia og Europa. Jeg er spesielt glad for at vi har redusert CO2-utslippene våre med fire prosent sammenlignet med samme tid i fjor, takket være mer moderne fly og bruk av ny teknologi når vi navigerer i luften, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Norwegian hadde 2 066 296 passasjerer i oktober, 10 prosent mer enn i samme måned i fjor. Kapasiteten (ASK) var 3 115 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 2 683 millioner setekilometer. I oktober hadde Norwegian i gjennomsnitt 78 fly i drift, og 99,4 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Punktligheten, målt som andel avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var i oktober på 85,0 prosent. 98 prosent av alle flyvninger landet likevel til oppsatt tid eller inntil én time senere.

Godt forberedt på vintersesongen

– Vi la nylig frem vårt finansielle resultat for det som har vært det nest sterkeste kvartalet i Norwegians 21-årige historie. Vi er godt forberedt for den roligere vintersesongen og har blant annet redusert kapasiteten og inngått gunstige sikringsposisjoner på drivstoff. Billettsalget for jul og nyttår er solid, både innenriks og til våre europeiske reisemål, og jeg vil gjerne takke det økende antallet nordiske reisende som velger å fly med oss på sine fritids- og forretningsreiser, sier Karlsen.

Norwegian signerte nylig en avtale med TUI, en av Europas ledende charterreiseoperatører, om å levere flyreiser fra Norge, Sverige og Danmark til destinasjoner i Europa. Selv om booking av flybilletter har avtatt noe i takt med sesongvariasjoner i etterspørselen, er billettsalget for de kommende månedene fortsatt godt, både for fritids- og forretningsreiser.

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, X, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway