Open skies
Følg Norwegian

Norwegian med ny passasjerrekord og solide julitall

Pressemelding   •   aug 07, 2012 08:01 CEST

Passasjerveksten fortsatte for Norwegian i juli måned, en av de beste i selskapets historie. Over 1,8 millioner passasjerer fløy med selskapet, en økning på 14 prosent sammenlignet med samme måned i fjor og det høyeste i en enkelt måned noen sinne.

I juli i år fløy 1 820 158 passasjerer med Norwegian, en økning på 14 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Fyllingsgraden ble 87 prosent i juli, ned 2 prosentpoeng fra juni 2011.

Fallet i fyllingsgraden kompenseres i sin helhet av positiv utvikling i enhetsinntekter. RASK er opp 2 % til 0,51, mens yield er opp 5 prosent til 0,59.

Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 15 prosent, mens setekapasiteten (ASK) økte med 18 prosent.

- Jeg er svært godt tilfreds med trafikktallene i juli. Utviklingen er god i samtlige av de nordiske landene vi har etablert oss i. At vi setter ny passasjerrekord, er et bevis på at kombinasjonen av splitter nye, mer miljøvennlige fly og et godt rutetilbud blir satt pris på av de reisende, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Flygeledermangel hos Avinor
Selskapet opererte 99,9 prosent av de planlagte flygningene i juli, hvorav 78,8 prosent gikk på oppsatt rutetid. Punktlighetstallene er sterkt påvirket av at Avinor ikke hadde sørget for nok flygeledere i måneden med desidert størst ferietrafikk.

- Beklageligvis påvirker Avinors mangelfulle evne til å ha nok flygeledere på jobb i juli vår ellers svært gode punktlighetsstatistikk, sier Kjos.

Suksess med nye ruter
Med 1800 flere avganger enn i juli i fjor har selskapet i årets sommerprogram fått plass til en rekke spennende nye destinasjoner som har blitt mottatt over all forventing. Den første direkteruten på over 30 år fra Oslo til Andenes i Vesterålen har gått med stort sett fulle fly i hele juli. Nykommeren Oslo-Reykjavik, har også vært en stor suksess. I vår utvidet Norwegian sin satsning på Sandefjord lufthavn Torp. Etterspørselen her har vært god, og spesielt nå i juli har direkteruten til Evenes vært en vinner.

Middelhavet fortsatt mest populært
Nærmere 700 000 passasjerer valgte å reise med Norwegian til middelhavslandene i juli. På en ubestridt førsteplass kommer Spania med dobbelt så mange passasjerer som Hellas, som er nummer to på listen. Videre følger Frankrike, Italia og Kroatia. Den mest besøkte enkeltdestinasjonen ved Middelhavet var Malaga, tett etterfulgt av Nice.

Mest populære storbyer
Nærmere 600 000 reisende valgte en av Norwegians storbydestinasjoner juli. London er den desidert mest populære storbyen tross noe lavere etterspørsel under OL. Barcelona, Roma og Berlin er andre  populære reisemål i juli.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontaktpersoner:
Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. 45 45 60 12
IR-ansvarlig Karl Peter Gombrii, tlf. 92 82 29 69

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med direkteruter innenlands i Norge og til en rekke land i Europa, samt Nord-Afrika og Midtøsten (296 ruter og 114 destinasjoner per juni 2012). Med lave priser og kundevennlige løsninger har selskapet hatt en sterk passasjervekst de siste årene. Norwegian fraktet  nærmere 16 millioner passasjerer i 2011. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 2 500 ansatte. Norwegian har 64 fly i flåten (per juni 2012). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige Boeing 737-800-fly  og vil ha en av Europas aller mest moderne og miljøvennlige flyflåter om få år.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Vedlagte filer

PDF-dokument