Gå videre til innhold
Hit dro Norwegian-passasjerene i juli

Nyhet -

Hit dro Norwegian-passasjerene i juli

Vestlendingene velger Alicante, østlendingene foretrekker Nice, mens trønderne helst drar til Dubrovnik eller Antalya. Se oversikten over de fem mest populære reisemålene fra Oslo, Sandefjord, Stavanger, Bergen og Trondheim i juli.

Norwegian rapporterte tidligere i uken trafikktall for juli, med ny passasjerrekord. Over 1,8 millioner reiste med selskapet, det høyeste noen sinne i en enkelt måned.  Destinasjoner ved Middelhavet er desidert mest populære blant de reisende, med 700 000 passasjerer i juli. Men de regionale forskjellene er merkbare. I Stavanger og Bergen er Alicante og Malaga mest attraktivt, mens fra Oslo og Sandefjord er Nice på topp. Reisende fra Trondheim foretrekker Dubrovnik og Antalya. 

Mest populære ruter fra Stavanger: Alicante, Malaga, Nice, Dubrovnik og Split

Mest populære ruter fra Bergen: Alicante, Malaga, Split, Dubrovnik og Nice

Mest populære ruter fra Oslo Gardermoen: Nice, Alicante, Malaga, Barcelona, Split og Dubrovnik

Mest populære ruter fra Trondheim: Dubrovnik , Antalya, Split, Alicante og Malaga

Mest populære ruter fra Sandefjord Torp: Nice, Palma, Antalya, Malaga og Alicante

Suksess med nye ruter
Med 1800 flere avganger enn i juli i fjor har selskapet i årets sommerprogram fått plass til en rekke spennende nye destinasjoner som har blitt mottatt over all forventing. Den første direkteruten på over 30 år fra Oslo til Andenes i Vesterålen har gått med stort sett fulle fly i hele juli. Nykommeren Oslo-Reykjavik, har også vært en stor suksess. Det samme har Korsika og Menorca. I vår utvidet Norwegian sin satsning på Sandefjord lufthavn Torp. Etterspørselen her har vært god, og spesielt nå i juli har direkteruten til Evenes vært en vinner.

 

Emner

Kategorier

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Pressesjef +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Relatert innhold

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian

Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway