Gå videre til innhold
Norwegian med 1,1 millioner passasjerer i januar

Pressemelding -

Norwegian med 1,1 millioner passasjerer i januar

Norwegian startet året med sterkt nyttårssalg, 1,1 millioner passasjerer og en fyllingsgrad på 78 prosent i årets roligste reisemåned.

I januar hadde Norwegian mer enn 1,1 millioner passasjerer som er en økning på 78 prosent fra forrige år.

– Folk reiser tradisjonelt mindre i januar, og bruker isteden denne tiden på året til å bestille fremtidige flyreiser. Allikevel har vi hatt mye fulle fly spesielt på rutene til varmere strøk. I nyttårsalget solgte vi over en million seter, noe vi er godt fornøyd med. Vi ser også at den positive bookingtrenden fortsetter etter salget. Mange planlegger nå reiser i skolens ferier og for langhelgene i mai, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Årets sommerprogram omfatter 300 ruter til 114 destinasjoner. Dette inkluderer flere helt nye reisemål. Med et utvidet rutenett og nye fly i flåten fortsetter Norwegian å rekruttere nye kolleger.

– Den siste uken har vært spesiell for norsk luftfart. Jeg har stor sympati for ansatte, kunder og alle andre som berøres av Flyrs konkurs. Vi vil bidra til å få strandede passasjerer frem til sine reisemål i den grad det er plasser tilgjengelig. Vi inviterer også berørte ansatte i konkursen til å søke på våre tilgjengelige og utlyste stillinger, sier Karlsen.

Norwegian hadde 1 131 474 passasjerer i januar, 78 prosent mer enn i januar 2022. Fyllingsgraden var på 78 prosent. Kapasiteten (ASK) var 1 870 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 1 453 millioner setekilometer. I januar hadde Norwegian i gjennomsnitt 62 fly i drift, og 99,5 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Punktligheten, som er et mål på antall avganger som skjer innen 15 minutter etter ordinær tid, var i januar 85,0 prosent.

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway