Open skies
Følg Norwegian

Norwegian kåret til årets utfordrer i Finland

Pressemelding   •   jan 19, 2012 11:30 CET

Finske reiselivsjournalister har i dag kåret Norwegian til årets utfordrer i Finland. Journalistene i The Finnish Guild of Travel Writers begrunner prisen med at Norwegian har snudd opp ned på hele den finske transportindustrien.

– Med sine lave priser har Norwegian virkelig fått finnene til å fly. Ikke bare har passasjerer fra konkurrerende flyselskap strømmet til Norwegian, men selskapet har også lykkes med å tiltrekke seg en helt ny passasjergruppe, de som tidligere har valgt tog. Norwegian har utfordret med priskonkurranse i et land som tidligere har hatt høye billettpriser med tog eller fly, sier Eero Nokela, styreleder for The Finnish Guild of Travel Writers.

– Prisen betyr mye og inspirerer oss til å gi finnene enda flere nye ruter og flyreiser med kvalitet til en lav pris. Vi åpnet base i Finland i slutten av mars i fjor og hadde nærmere en million passasjerer i oppstartsåret, noe vi er svært godt fornøyd med, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Den første finske halehelten

Norwegian lanserer i dag også den første finske halehelten, nasjonalpoeten Johan Ludvig Runeberg som vil komme på halen på ett av Norwegians fabrikknye Boeing 737-800. Flyet blir levert i mars og er ett av i alt 13 nye fly selskapet får levert i år.

Johan Ludvig Runeberg (1804-1877) var forfatter, journalist og regnes som Finlands nasjonalpoet. Mange av hans dikt beskriver den finske naturen og det finske folket. Et av hans mest kjente verk, diktsamlingen "Fenrik Ståls segner", beskriver hendelser fra krigen i 1808-09. Samlingen er oversatt til mange språk og første og siste vers er blitt tonesatt og ble senere Finlands nasjonalsang.

Prisutdelingen skjer i dag på Europas største reisemesse, Matka Expo, i Helsinki.

Kontaktperson:

Informasjonssjef Åsa Larsson, tel +46 735222242

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med direkteruter innenlands i Norge og til en rekke land i Europa, samt Nord-Afrika og Midtøsten (297 ruter og 110 destinasjoner per november 2011). Med lave priser og kundevennlige løsninger har selskapet hatt en sterk passasjervekst de siste årene. Norwegian fraktet 13 millioner passasjerer i 2010. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 2 500 ansatte. Norwegian har 61 fly i flåten (per november 2011). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige Boeing 737-800-fly og får levert 78 fly direkte fra Boeing-fabrikken fram mot 2018. Norwegian vil ha en av Europas aller mest moderne og miljøvennlige flyflåter når de nye flyene er på plass.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.