Open skies
Følg Norwegian

Norwegian åpner base og satser innenriks i Finland

Pressemelding   •   okt 05, 2010 09:25 CEST

Norwegian åpner base i Helsinki og øker til 100 ukentlige flygninger fra den finske hovedstaden. Samtidig starter selskapet innenriksflygninger i Finland. Antall utenlandske destinasjoner øker fra to til 11. Tre fly blir satt på den nyopprettede basen.

- Det er svært gledelig å kunne øke vår tilstedeværelse i Finland ved å åpne base i Helsinki og plassere tre av våre fly der. Norwegian gikk inn i det finske markedet i april, og rutene våre fra Helsinki til Oslo og Stockholm har vært svært populære både blant forretnings- og fritidsreisende. Vi har stor tro på at det finske markedet er klare for enda flere destinasjoner og billetter til en pris alle har råd til, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

To innenriksruter

Ved å gå inn i det finske innenriksmarkedet befester Norwegian ytterligere sin posisjon som en nordisk aktør. I dag flyr selskapet innenriks i Norge, Sverige og Danmark. I Finland blir det i første omgang fire daglige avganger mellom Helsinki og Oulo og en daglig mellom Helsinki og Rovaniemi. Innenriksrutene starter 31. mars 2011.

11 internasjonale ruter

Norwegian har siden slutten av april 2010 med stor suksess operert flere daglige flygninger mellom Helsinki og Oslo og Helsinki og Stockholm. Våren 2011 får finnene ytterligere 9 reisemål å velge mellom: København, Malaga, Nice, Kreta (Chania), Roma, Barcelona, London Gatwick, Split og Alicante. De nye internasjonale rutene starter i mai 2011.

Norwegian har i dag base på Oslo Gardermoen, Oslo Rygge, Bergen, Stavanger, Trondheim, Stockholm Arlanda og København Kastrup.

Kontakt:

Kommersiell direktør Daniel Skjeldam, tel: + 907 42 073
Presseansvarlig Åsa Larsson, tel: + 46 73 522 2242

Norwegian er Skandinavias største lavprisselskap og det fjerde største i Europa med direkteruter innenlands i Norge og til en rekke land i Europa, samt Nord-Afrika og Midtøsten (239 ruter og 94 destinasjoner pr september 2010). Med lave priser og kundevennlige løsninger har selskapet hatt en sterk passasjervekst de siste årene. Norwegian fraktet 10,7 millioner passasjerer og omsatte for 7,3 milliarder kroner i 2009. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 2 000 ansatte. Norwegian har 52 fly i flåten (september 2010). Selskapet får levert til sammen 73 nye fly av typen Boeing 737-800 i perioden 2008 – 2014. Norwegian vil ha en av Europas aller mest moderne og miljøvennlige flyflåte når de nye flyene er på plass.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.