Gå videre til innhold
Norwegian fordobler resultatet og flyr rekordfulle fly

Pressemelding -

Norwegian fordobler resultatet og flyr rekordfulle fly

Norwegian legger i dag fram et kvartalsresultat før skatt (EBT) på 930 millioner kroner. Det er en fordobling fra fjorårets resultat på 456 millioner. Fyllingsgraden for kvartalet er på 88 prosent. I løpet av to år har fyllingsgraden økt med 8 prosentpoeng. Utviklingen er jevnt god i alle Norwegians markeder.

Fyllingsgraden i andre kvartal var 88 prosent, opp tre prosentpoeng sammenlignet med samme peiode i fjor. Tatt i betraktning en kraftig økning også i fjor, innebærer dette at Norwegian fyller flyene stadig bedre, hvilket også betyr en betydelig reduksjon i CO2-utslippene pr passasjerkilometer (RPK). Hittil i år er to nye Boeing 787 Dreamliner og 10 nye Boeing 737-800 faset inn. Norwegian har nå en flåte på 10 Dreamliner langdistansefly og vil innen få år ha en flåte på minst 42 Dreamliner langdistansefly.

God utvikling i alle markeder
Til sammen 7,7 millioner passasjerer fløy med Norwegian i andre kvartal – en økning på 11 prosent. Den sterkeste veksten i antall passasjerer hadde Norwegian på OSL, Stockholm Arlanda, London Gatwick og de spanske basene. Veksten på OSL må imidlertid ses i lys av fjorårets streik. I løpet av kvartalet har Norwegian etablert ny base i Palma, og selskapet flyr nå en rekke innenriksruter i Spania.

For andre kvartal omsatte Norwegian for vel 6,6 milliarder kroner, en økning på 13 prosent fra tilsvarende kvartal året før. Samlet kapasitetsvekst (ASK) var på 12 prosent for andre kvartal, mens trafikkveksten (RPK) var 16 prosent, noe som også henger sammen med fullere fly og at hver Norwegian-passasjer i snitt nå flyr vesentlig lenger enn før. Veksten fremover ventes å bli sterkere resten av året. Norwegians vekstanslag på 18 prosent (ASK) for hele året ligger fast.

Norwegian igjen kåret til verdens beste lavpriselskap på langdistanse
Norwegian ble denne uken kåret til verdens beste lavpriselskap på langdistanse for andre år på rad, i konkurranse med flyselskap verden over. Norwegian vant også prisen for beste lavpriseselskap i Europa for fjerde år på rad. Skytrax Awards regnes som den mest prestisjefylte og anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

– Jeg er svært godt fornøyd med den resultatforbedringen og fyllingsgraden vi har dette kvartalet, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

– Samtidig har vi hatt betydelige ekstra kostnader til innleie av fly og kompensasjon til passasjerer. Når denne sommeren er over vil de innleide flyene bli faset ut og vi ser positivt på utviklingen framover, i form av bookinger og forsalg de nærmeste månedene. Ekstra gledelig har det også vært å motta to internasjonale Skytrax-priser denne uken. En stor takk til alle våre dyktige medarbeidere i Norwegian og våre kunder som har stemt oss fram, sier Kjos.


Se kvartalsrapport for flere tall og detaljer.


Kontaktpersoner:
Finansdirektør Frode Foss, tel 91 63 16 45
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tel 97 55 43 44

Emner

Kategorier


Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 26 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway