Open skies
Følg Norwegian

God passasjervekst og høy fyllingsgrad i første kvartal

Pressemelding   •   apr 29, 2015 07:00 CEST

Norwegian legger i dag frem et kvartalsresultat etter skatt på -538 millioner kroner, 57 millioner kroner bedre enn fjoråret. Resultatet for første kvartal ble påvirket av pilotstreiken i Skandinavia og en svak norsk krone. Samtidig var passasjerveksten i Europa god og fyllingsgraden hele seks prosentpoeng høyere enn samme periode i fjor. Bookingtallene fremover er også positive, ikke minst på langdistanserutene.

I første kvartal omsatte Norwegian for 4,034 milliarder kroner, en økning på 14 prosent fra tilsvarende kvartal året før. Nærmere fem millioner passasjerer fløy med selskapet, noe som utgjorde en vekst på to prosent. Trafikkveksten (RPK) var på 15 prosent, noe som også henger sammen med at hver Norwegian-passasjer nå flyr adskillig lengre enn de gjorde for ett år siden. Fyllingsgraden i første kvartal var 83 prosent, opp hele seks prosentpoeng sammenlignet med samme kvartal året før.

I første kvartal har Norwegian faset inn to nye Boeing 737-800. Videre fikk Norwegian levert en Boeing 787-8 Dreamliner i månedsskiftet mars/april og selskapet har nylig åpnet flere nye langdistanseruter. Mens Norwegian hadde 320 000 flere passasjerer i England og Spania i første kvartal sammenlignet med i fjor, gikk antallet ned med 190 000 passasjerer i Norge og Sverige, mye forklart med pilotstreiken i Skandinavia. Dette ble motvirket av påskeutfarten som i år kom i første kvartal, mot andre kvartal i fjor.

- Første kvartal er normalt sesongmessig svakt og denne gangen er tallene også påvirket av den svake norske kronen mot dollar og euro. Samtidig førte pilotstreiken i Skandinavia til at vi mistet mange kunder til konkurrentene. På den positive siden er passasjerveksten utenfor Skandinavia god, ikke minst på langdistanserutene. Passasjerveksten spesielt på London-Gatwick er meget solid, og vi ser også generelt positive bookingtall fremover, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Se kvartalsrapport for flere tall og detaljer.


Kontaktpersoner:

Finansdirektør Frode Foss, tel 91 63 16 45
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tel 97 55 43 44

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 424 ruter til 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 4 500 ansatte. Norwegian har 96 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på fire år (per februar 2015). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. Norwegian har blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards både i 2013 og 2014. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.