Gå videre til innhold

Pressemelding -

Fakta om Norwegians etablering i Finland

Sist torsdag åpnet Norwegian ny base i Finland. Basen i Finland etableres med innleie av piloter og kabinansatte. Disse skal fly i Finland og ut av Finland, det vil si at vi skal konkurrere med selskaper som driver sin virksomhet med langt lavere lønnskostnader enn det vi har i Norwegian. Det har i denne prosessen vært helt avgjørende for Norwegian å sikre høyt kvalifisert arbeidskraft. Snittalderen blant pilotene er 40 år, de fleste er skandinaver som har fløyet internasjonalt og vil nærmere hjemlandet. Lønningene er konkurransedyktige internasjonalt. Det viser massen av godt kvalifiserte søkere.

Å etablere seg i Finland med norske pilotlønninger, på et kostnadsnivå langt over konkurrentene, ville ikke vært bærekraftig. Samtidig er det begrensede vekstmuligheter i de skandinaviske landene vi opererer, slik at dersom selskapet skal vokse og styrke seg i et konkurranseutsatt marked, må den største delen av veksten komme utenfor Skandinavia. Dette er noe de aller, aller fleste ansatte i Norwegian støtter opp om.

Trygge etablerte arbeidsplasser
Den aller beste måten å trygge eksisterende arbeidsplasser i Norwegian er gjennom videre vekst og å sikre driften av selskapet ved å ha kontroll på kostnadene. En konsekvens av dette er at vi må snu hver stein for å sikre en kostnadseffektiv drift. Den aller viktigste faktoren er overgang til en helt ny og moderne flyflåte med lavere drivstofforbruk. En annen viktig komponent ved ekspansjon er å bygge arbeidsplasser tilpasset kostnadsnivået i de markedene man etablerer seg. Dette er ikke spesielt for Norwegian og ikke noe nytt. Antallet norske bedrifter som har virksomhet i Baltikum er mange. Norwegian har lenge hatt kundesenter i Tallin og Riga. Vi har meget god erfaring med arbeidskraft her. Stikkordene er pålitelighet, pliktoppfyllende og historisk nærhet til skandinavisk språk og kultur. Samtidig er det et faktum at lønningene i Baltikum er betydelig lavere enn i Norge, og i andre EU land som Sverige og Finland, og levekostnader og skattenivå er tilsvarende lavt. I Norwegian har vi lagt stor vekt på at de vi leier inn til oss skal ha konkurransedyktige betingelser og ordnede arbeidsforhold.  Arbeidstakerne skal selvsagt ha fulle rettigheter til å organisere seg. Den store søkermassen til utleiebyråene vi benytter av svært erfarne og kompetente medarbeidere viser at lønningene og vilkårene er konkurransedyktige internasjonalt.

Opplæring og trening i Norwegians prosedyrer er det Norwegian som er ansvarlig for, men det er byråene som gjør rekrutteringen og ansettelsene. Å "utdanne" en pilot i Norwegians prosedyrer, bakketrening, simulator, utstyr osv. koster over 150 000 kroner pr person. Det betyr at det er særdeles viktig for Norwegian å sikre de beste kandidatene og ikke minst; beholde dem. Vi har sett påstander om at pilotene kan miste jobben om de er syke noen dager. Dette faller på sin egen urimelighet. Når Norwegian har bekostet å klargjøre en pilot for å fly for oss, så er vi svært opptatt av å beholde vedkommende.  Pilotene har selvsagt akkurat de samme sertifikater som for eksempel piloter som er  ansatt i Norge. Forskjellen er først og fremst at innleie gir både arbeidstaker og oss som flyselskap større fleksibilitet. Vi har blant annet god erfaring med innleie i f eks Polen og i forbindelse med toppene i vår produksjon, for eksempel ved ferieavvikling om sommeren da det også er stor trafikk. Oppsigelsestiden er gjensidig en måned.

Det er hevdet anonymt i media, blant annet Dagens Næringsliv, at Norwegians norske piloter nekter å trene de innleide pilotene. Det er ikke riktig. Alle som er blitt satt opp for å trene i Finland har sagt seg villige til det. Vi er klar over at noen av våre norske tillitsvalgte er redde for at deres lønnskrav skal miste kraft når det er mulig å få arbeidskraft av høy kvalitet og til lavere kostnader. Til dette er å si at den fremste garantist for bevaring av arbeidsplassene i hele Norwegian er kontroll på kostnadene. Vi ønsker et godt samarbeid med fagforeningene, og er lydhøre for deres innspill. Noe av bakgrunnen for Norwegians suksess er det gode samarbeidet mellom arbeidsgiver og arbeidstaker, det er vårt konkurransefortrinn og har dermed vært en garanti for vekst og utvikling i selskapet.

Kontakt:
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 97 55 43 44 

Emner

Kategorier


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med direkteruter innenlands i Norge og til en rekke land i Europa, samt Nord-Afrika og Midtøsten (238 ruter og 95 destinasjoner pr januar 2011). Med lave priser og kundevennlige løsninger har selskapet hatt en sterk passasjervekst de siste årene. Norwegian fraktet 13 millioner passasjerer i 2010. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 2 500 ansatte. Norwegian har 54 fly i flåten (januar 2011). Selskapet får levert til sammen 73 nye fly av typen Boeing 737-800 i perioden 2008 – 2014. Norwegian vil ha en av Europas aller mest moderne og miljøvennlige flyflåter når de nye flyene er på plass.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway