Gå videre til innhold
Norwegians aller første Boeing 737 MAX lander på Oslo lufthavn
Norwegians aller første Boeing 737 MAX lander på Oslo lufthavn

Pressemelding -

Vel 3 millioner passasjerer fløy med Norwegian i juni

Norwegian passerte en ny milepæl i juni med mer enn 3 millioner passasjerer i en enkeltmåned. Siden oppstarten har nå mer enn 200 millioner passasjerer reist med Norwegian.

Totalt 3 059 402 passasjerer reiste med Norwegian i juni, 10 prosent flere enn i samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 19 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 20 prosent. Fyllingsgraden for juni var totalt på 90 prosent denne måneden, mens langdistanseflyene hadde enda høyere fyllingsgrad på 95 prosent, hvilket er bedre enn på samme tid i fjor. Passasjerveksten på langdistanserutene var på 38 prosent.

- Denne måneden passerte vi flere milepæler, både med tanke på antall passasjerer og fornyelse av flyflåten. Samtidig kåret kundene oss til verdens beste lavpris langdistanseselskap for tredje år på rad og i den samme SkyTrax-kåringen ble vi stemt fram som Europas beste lavprisselskap for femte år på rad. Jeg er svært takknemlig for at over 200 millioner passasjerer nå har vist oss tillit og valgt Norwegian. De siste årene har veksten vært sterkest på langdistanse, noe som gjør at vi kan lansere stadig nye ruter internasjonalt, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,2 prosent av de planlagte flygningene i juni. Punktligheten var på 73,8 prosent.

Norwegians flåtefornyelse fortsetter med leveranse av selskapets to aller første Boeing 737 MAX og tre Boeing 737-800 denne måneden. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i verden.Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontakt for pressen:
Tore Østby, Investor Relations, tlf. 99546400

Emner

Tags


Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 7000 dedikerte medarbeidere. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på rundt 130 fly som frakter omlag 30 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet avThe International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For fjerde år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube

Pressekontakt

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00
Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Pressekontakt Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Relatert materiale