Gå videre til innhold

Pressemelding -

Usannheter om Norwegian - igjen

Av Tomas Hesthammer, flygesjef i Norwegian

Ved jevne mellomrom ser vi at det fremsettes usannheter om Norwegian i media. Det skjedde tidligere i år i Norge og nå forsøker Svensk Flygerforbund – ledet av SAS-pilot Gunnar Mandahl - å skape inntrykk av at Norwegian nedprioriterer sikkerheten.

NTBs gjengivelse av intervjuet ble brakt videre i en rekke norske medier. Vi reagerer skarpt på disse utspillene som minner om de angrepene Norwegian ble utsatt for ved oppstarten for nøyaktig 10 år siden. I løpet av 10 år har 60 millioner passasjerer reist trygt med oss i hele Europa. Norwegian har sikkerheten som vår aller fremste prioritering og slik skal det være fremover også.

I uttalelsene fra lederen for den svenske pilotforeningen og en mulig anonym pilot gis det inntrykk av at Norwegians flygere har et helt annet regime enn andre piloter. Det er fullstendig feil. Regelverket i lufta er likt for alle. Flygende personell følger samme internasjonale og europeiske lover og regler. Det betyr at piloter fra ulike selskaper, enten de er ansatt eller innleid, uansett nasjonalitet, følger alle samme myndighetskrav.

I Norwegian praktiserer vi ordnede arbeidsforhold enten man er ansatt eller innleid, og Norwegians prosedyrer og rutiner er faktisk strengere enn myndighetenes krav, og på enkeltområder også strengere enn hos våre hovedkonkurrenter. Norwegian setter de samme kravene til innleide piloter som fast ansatte. De må gjennom det samme nåløyet med ulike tester før de kan fly for oss som personlig/egnethetstester inkludert simulator samt opplæring i våre standarder og sikkerhetsrutiner. Vi skjønner at våre konkurrenter og deres støttespillere misliker konkurransen og at Norwegian ekspanderer.

De utspillene vi har vært vitne til i det siste minner svært mye om det Norwegian opplevde da man startet opp selskapet for 10 år siden. Da angrep man lavprisselskaper generelt, men Norwegian spesielt, på sikkerhet, og prøvde å skape en uro blant våre passasjerer. Dette er med andre ord ikke noe nytt trekk, men noe som dukker opp med jevne mellomrom og svært ofte får disse utspillene godt med spalteplass i pressen hver gang.

Fagforeninger vet selvsagt  at ved å  vinkle sine utspill på sikkerhet så får man stor oppmerksomhet, og målet er også å sikre støtte for krav i forhandlinger. Men det er ledelsen som styrer selskapet – og noen ganger må vi leve med at ikke alle forstår eller er enige i alle veivalg som tas. Muligheten for fleksibilitet i form av innleie har vært et tema hos oss, og her har vi for lengst inngått avtaler med Norwegians pilotforening som ivaretar våre piloters behov for jobbtrygghet og selskapets behov for fleksibilitet, samt muligheten for å konkurrere i et globalt marked. Vi må likevel regne med at det fra ulikt hold kommer nye utspill i samme lei som det vi har sett i det siste.

På nytt vil helt sikkert «anonyme piloter» eller andre med vikarierende motiver stå frem. Jeg vil advare mot å feste lit til denne bruken av «sikkerhetskortet» - det er bare egnet til å gjøre reisende utrygge og sverte selskapet, inkludert vårt dyktige pilotkorps.

Emner

Kategorier


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med direkteruter innenlands i Norge og til en rekke land i Europa, samt Nord-Afrika og Midtøsten (296 ruter og 114 destinasjoner per juni 2012). Med lave priser og kundevennlige løsninger har selskapet hatt en sterk passasjervekst de siste årene. Norwegian fraktet  nærmere 16 millioner passasjerer i 2011. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 2 500 ansatte. Norwegian har 64 fly i flåten (per juni 2012). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige Boeing 737-800-fly  og vil ha en av Europas aller mest moderne og miljøvennlige flyflåter om få år.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway