Open skies
Følg Norwegian

UNICEF og Norwegian utvider samarbeidet

Pressemelding   •   feb 02, 2017 10:00 CET

I ti år har UNICEF Norge og Norwegian hatt et tett samarbeid for å hjelpe vanskeligstilte barn verden over. Nå utvides avtalen mellom UNICEF og Norwegian til også å omfatte UNICEF i Sverige, Danmark og USA. Det innebærer flere kampanjer og gir enda flere medarbeidere i Norwegian mulighet til å være med og hjelpe.

- I tråd med Norwegians internasjonale vekst er det naturlig at vårt samarbeid med UNICEF også utvides til flere land. Samtidig er dette en fin måte å markere ti år med godt samarbeid mellom Norwegian og UNICEF Norge, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegians signaturpartnerskap med UNICEF innebærer en rekke felles aktiviteter som har til formål å hjelpe vanskeligstilte barn i form av innsamlingskampanjer og andre aktiviteter. Norwegian og UNICEF har i flere år sendt et fullastet fly med skolemateriell og nødhjelp til deler av verden påvirket av krig og konflikt, blant annet verdens nest største flyktningleir, Za'atari i Jordan og Den sentralafrikanske republikk. Norwegian har også en funksjon på nettsidene som gir passasjerer mulighet til å donere penger til UNICEF når de bestiller flybillett. Siden juni 2015, har Norwegians passasjerer gitt over ni millioner kroner til UNICEFs arbeid for barn via denne løsningen. De ansatte i Norwegian støtter også UNICEF i form av at den årlige julegaven går til organisasjonen.

- I løpet av de ti årene vi har samarbeidet har vi hatt mange spennende kampanjer som har skapt en bedre fremtid for barn over hele verden. Vi er veldig glade for å utvide samarbeidet slik vi kan nå ut til enda flere barn, sier generalsekretær Camilla Viken i UNICEF Norge.


Kontaktpersoner for pressen
Norwegian: Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. 45 45 60 12
UNICEF: Kommunikasjonsrådgiver Truls Brekke, tlf. 95 10 78 78

Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 6000 ansatte. I dag opererer Norwegian 450 ruter til rundt 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på rundt 120 fly som frakter omlag 30 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet avThe International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For fjerde år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube