Open skies
Følg Norwegian

Trafikktallene for oktober viser vekst internasjonalt og stabil utvikling i Skandinavia

Pressemelding   •   nov 05, 2015 08:00 CET

Norwegians trafikktall for oktober er som foregående måneder preget av vekst internasjonalt – spesielt på langrutene. I Skandinavia er utviklingen stabil. Den solide fyllingsgraden fortsatte for Norwegian i oktober med 88 prosent, en økning på 6,2 prosentpoeng fra samme måned i fjor. Nærmere 2,4 millioner passasjerer reiste med selskapet denne måneden, en økning på seks prosent.

Norwegian har satt lite ny kapasitet i markedet de siste månedene, og trafikktallene viser en stabil og god utvikling. Det samme gjelder bookingene fremover. Trenden med vekst på langrutene, ikke minst til og fra London Gatwick, fortsetter.

I oktober fløy 2 385 906 passasjerer med Norwegian, en økning på seks prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med ti prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med to prosent denne måneden. Fyllingsgraden på 87,8 prosent er en økning på hele 6,2 prosentpoeng fra samme måned i fjor. 96 prosent av setene på langdistanseflyene var fylt i oktober.

- Det vi spesielt merker oss denne måneden er stabil vekst i det skandinaviske markedet, ikke minst i Norge hvor mange har spådd nedgang i flytrafikken. Når bedriftene må se etter rimeligere reiser til sine ansatte innebærer det en fordel for oss som tilbyr god kvalitet til en lavere pris, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,7 prosent av de planlagte flygningene i oktober, hvorav 85,3 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontaktpersoner:
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 975 54 344
Finansdirektør Frode Foss, tlf. 916 31 645

Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på fire år. Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.