Open skies
Følg Norwegian

Sterk trafikkvekst og god fylling for Norwegian i juni

Pressemelding   •   jul 04, 2013 08:00 CEST

Vel 1,9 millioner passasjerer fløy med Norwegian i juni, en økning på 21 prosent. Selskapet vokser og øker kapasiteten både i Skandinavia og i nyere markeder. En høy fyllingsgrad bekrefter at ny kapasitet er blitt godt mottatt og at kundene fyller de nye setene som er satt i produksjon.

I juni fløy 1 911 841 passasjerer med Norwegian, en økning på 328 106 passasjerer eller 21 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Dette er også ny passasjerrekord i en enkeltmåned. Norwegian hadde en kapasitetsvekst (ASK) på 31 prosent og en trafikkvekst (RPK) på 35 prosent. Fyllingsgraden var 79,6 prosent, opp 2,7 prosentpoeng fra samme måned i fjor.

Vekst i alle markeder
Trafikktallene for juni er som de foregående måneder sterkt påvirket at høy kapasitetsvekst og en betraktelig lengre flydistanse enn før.

-Det er svært gledelig at så mange vil reise med oss og at vi fyller flyene, selv med en sterk kapasitetsvekst. Vi ser at gode billettpriser til kundene genererer mer etterspørsel. Selv om inntektene per setekilometer påvirkes, må dette også sees i sammenheng med en betydelig lengre gjennomsnittlig flydistanse. Det reduserer kostnadene per setekilometer, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian best på punktlighet
Totalt opererte Norwegian 99,6 prosent av de planlagte flygningene i juni, hvorav 85,9 prosent gikk på oppsatt rutetid målt etter normal bransjestandard, dvs avgangspunktlighet innenfor 15 minutter. Tallene denne måneden er betydelig påvirket av ulike streiker i Europa.

De beste basene i juni var for Norwegians del igjen Bergen, Trondheim og Helsinki med over 90 prosent punktlighet. På OSL var Norwegians punktlighet 90 prosent, hele 9,5 prosentpoeng høyere punktlighet enn hos hovedkonkurrenten. Ankomstpunktligheten for Norwegians flygninger var også i juni høyere enn avgangspunktligheten. Norwegian var også best på ankomstpunktlighet på OSL sammenlignet med konkurrenten, i følge Avinors statistikk.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontaktpersoner:

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 97 55 43 44

Finansdirektør Frode Foss, tlf. 91 63 16 45

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med 382 ruter til 121 destinasjoner. I dag opererer Norwegian 382 ruter til 121 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian fraktet  nærmere 17,7 millioner passasjerer i 2012. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 000 ansatte. Norwegian har 75 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I juni 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.