Gå videre til innhold
Sterk passasjervekst og økt fyllingsgrad i første kvartal

Pressemelding -

Sterk passasjervekst og økt fyllingsgrad i første kvartal

Norwegian legger i dag frem et kvartalsresultat før skatt på -813 millioner kroner. I et sesongmessig svakt kvartal er passasjerveksten sterk og setene fylles. Kvartalsresultatet er påvirket av ekstrakostnader til innleie i forbindelse med langdistanseoperasjonen og en svak norsk krone.

I første kvartal omsatte Norwegian for 3,55 milliarder kroner, en økning på 22 prosent fra tilsvarende kvartal året før. 4,9 millioner passasjerer fløy med selskapet, noe som utgjorde en vekst på 24 prosent. Trafikkveksten (RPK) var på hele 50 prosent, noe som også henger sammen med at hver Norwegian-passasjer nå flyr adskillig lenger enn de gjorde for ett år siden. 

Tallene viser også en kraftig produksjonsvekst, med en økning på 48 prosent (ASK). Fyllingsgraden i første kvartal var 77 prosent, opp ett prosentpoeng sammenlignet med samme kvartal året før. Justert for ekstrakostnader og svak valuta i første kvartal ble kostnadene (CASK) redusert med ni prosent.

Ekstrakostnader knyttet til langdistanseoperasjonen utgjorde 78 millioner kroner. Dette omfatter innleiekostnader, ekstra drivstoff og kostnader til hotell, mat og drikke for forsinkede passasjerer som er blitt berørt av alle de tekniske og operasjonelle problemene i langdistanseoperasjonen.

I første kvartal har Norwegian faset inn fem nye Boeing 737-800 og en Boeing 787-8 Dreamliner. Norwegian har i dag meldt at Dreamliner-ordren utvides med tre Boeing Dreamliner 787-9. Inkludert Dreamlineren som ble levert i forrige uke har Norwegian fem langdistansefly i drift og 12 i bestilling. Se egen pressemelding.

- Første kvartal er normalt sesongmessig svakt og denne gangen er tallene også påvirket av den svake norske kronen mot dollar og euro, samtidig som innleie av fly virker negativt på kvartalsresultatet. På den positive siden er passasjerveksten sterk og fyllingsgraden øker, til tross for kraftig produksjonsvekst. At det er sterk konkurranse i Norge gjenspeiler seg i prisene, men denne konkurransen blir Norwegian stadig bedre rustet til å møte, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Se kvartalsrapport for flere tall og detaljer.

Kontaktpersoner:
Finansdirektør Frode Foss, tel 91 63 16 45
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tel 97 55 43 44

Emner

Kategorier


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 416 ruter til 126 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 500 ansatte. Norwegian har 93 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,8 år (per januar 2014). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway