Open skies
Følg Norwegian

Solid passasjervekst og kapasitetsøkning for Norwegian i desember

Pressemelding   •   jan 08, 2014 08:00 CET

Vel 1,6 millioner passasjerer fløy med Norwegian i desember. Årets siste måned er preget av solid passasjervekst, kraftig kapasitetsøkning og høyere fyllingsgrad.

I desember fløy 1 604 937 passasjerer med Norwegian, en økning på 338 131 passasjerer eller 27 prosent sammenlignet med samme måned i 2012. Trafikkveksten overgår denne måneden kapasitetsveksten med god margin. Norwegian hadde en kapasitetsvekst (ASK) på 48 prosent og en trafikkvekst (RPK) på 52 prosent. Fyllingsgraden var 78 prosent, opp 1,9 prosentpoeng fra samme måned i 2012. Økningen i trafikkveksten denne måneden tilsvarer hele selskapets størrelse i samme måned for fire år siden.

- Jeg er svært godt fornøyd med at vi tross kraftig kapasitetsvekst i desember fyller flyene enda bedre tilsvarende måned året før. Det beviser at Norwegian tilbyr et konkurransedyktig produkt både på pris og kvalitet, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Totalt gjennomførte Norwegian 98,2 prosent av de planlagte flygningene i desember, hvorav 73,3 prosent gikk på oppsatt rutetid. Punktligheten påvirkes kraftig av uværet som rammet store deler av Nord-Europa i begynnelsen av måneden.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontaktpersoner:
Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. 45 45 60 12

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 413 ruter til 125 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 500 ansatte. Norwegian har 80 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.