Gå videre til innhold
Boeing 737-800 Norwegian.
Boeing 737-800 Norwegian.

Pressemelding -

Positiv trend i Norwegians trafikktall for mai

Norwegians trafikktall for mai er fortsatt kraftig påvirket av reiserestriksjoner og lite trafikk. Samtidig er det nå en merkbar økning i antall bestillinger i takt med vaksinering og endringer i innreiserestriksjoner og karantenebestemmelser.

I mai fløy 96 909 kunder med Norwegian, noe som er ca. 23 000 flere enn på samme tid i fjor. Sammenliknet med mai 2020 er den totale kapasiteten (ASK) økt med 41 prosent og passasjertrafikken (RPK) opp 97 prosent. Videre lå fyllingsgraden i mai på 54,8 prosent, en oppgang på 16 prosentpoeng sammenlignet med i fjor.

–Til tross for lave volumer, opplever vi fra dag til dag en positiv trend i antall bestillinger for sommeren og høsten. Dette er spesielt merkbart i de skandinaviske landene. Økningen i antall bestillinger har, slik vi opplever det, en klar sammenheng med den varslede og gradvise åpningen av samfunnet og de lettelser myndigheter gjør relatert til reiserestriksjoner. Vi skal konkurrere om kundene og er godt forberedt til å øke rutetilbudet når etterspørselen fra kundene tar seg opp, sier konsernsjef i Norwegian, Jacob Schram.

Norwegian hadde ti fly i drift i mai, hovedsakelig på norske innenriksruter. Totalt gjennomførte Norwegian 99,1 prosent av de planlagte flygningene i mai, og av disse var punktligheten på 95,9 prosent.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte PDF. 

Emner


Om Norwegian
Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway