Open skies
Følg Norwegian

Passasjerrekord og solid punktlighet for Norwegian i mai

Pressemelding   •   jun 06, 2013 08:03 CEST

Nærmere 1,9 millioner passasjerer fløy med Norwegian i mai – det høyeste passasjertallet Norwegian noen gang har hatt i en enkeltmåned. Punktligheten for mai ble 90,1 prosent for hele rutenettet. Helsinki-basen topper statistikken med hele 94,5 prosent punktlighet, tett fulgt av Bergen og Alicante.

I mai fløy 1 885 648 passasjerer med Norwegian, en økning på 342 925 passasjerer eller 22 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Aldri tidligere har så mange valgt å reise med selskapet i en enkelt måned. Den gamle rekorden fra juli måned i fjor ble slått med 65 000 passasjerer.

Norwegian hadde en kapasitetsvekst (ASK) på 33 prosent og en trafikkvekst (RPK) på 34 prosent. Fyllingsgraden var 77 prosent, litt høyere enn samme måned i fjor.

Vekst i Europa
Trafikktallene for mai er som foregående måned sterkt påvirket at høy kapasitetsvekst og en betraktelig lengre flydistanse enn før. I mai åpnet også Norwegian nye ruter blant annet til New York. Tidligere i vår åpnet Norwegian base i London.  

-Det er svært gledelig at så mange vil reise med oss og at vi fyller flyene, selv med en sterk kapasitetsvekst. Vi ser også at vi har fått mange nye passasjerer om bord som aldri før har reist med Norwegian. Det betyr at Norwegian får et sterkere europeisk fotfeste. I en oppstartfase for mange ruter kan prisene påvirkes noe, men det er helt avgjørende at nye kunder får prøvd oss. Da vet vi at de kommer tilbake og blir trofaste Norwegian-kunder, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Solid punktlighet
Totalt opererte Norwegian 99,6 prosent av de planlagte flygningene i mai, hvorav 90,1 prosent gikk på oppsatt rutetid målt etter normal bransjestandard, dvs avgangspunktlighet innenfor 15 minutter. Ankomstpunktligheten for Norwegians flygninger var imidlertid høyere, 90,8 prosent. Et uttrekk på enkeltbaser viser at Norwegians mest punktlige base var Helsinki, med Bergen, Alicante, København og Malaga tett på. OSL og Arlanda kommer på hhv 7. og 8. plass.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontaktpersoner:
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 97 55 43 44
Finansdirektør Frode Foss, tlf. 91 63 16 45

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med 331 ruter til 120 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika og Midtøsten. I mai 2013 starter selskapet også langdistanseflygninger til USA og Asia. Norwegian fraktet  nærmere 17,7 millioner passasjerer i 2012. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 000 ansatte. Norwegian har 73 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013).  Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en av de mest moderne flåtene i Europa.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.