Open skies
Følg Norwegian

Passasjerene har talt: Norwegian får sølv og bronsje i prestisjetung kundemåling

Pressemelding   •   jun 02, 2010 15:12 CEST

Passasjerene mener Norwegian er det nest beste flyselskapet i Nord-Europa og det tredje beste lavprisselskapet i Europa.  Det viser en fersk kåring fra World Airline Awards.

Nesten 18 millioner reisende fra over 100 forskjellige land har deltatt i undersøkelsen, som har blitt foretatt i tidsrommet juli 2009 til og med april 2010. Kåringen er kjent som den eneste globale, uavhengige passasjerundersøkelsen som omhandler kvalitet hos flyselskapene.

Undersøkelsen måler blant annet kundetilfredshet under innsjekking, ombordstigning, renslighet i kabinen, setekomfort, mat- og drikketilbud og kabinpersonalets fremtreden.

- At passasjerene våre er fornøyd, er det aller viktigste for oss i Norwegian, så dette er en svært hyggelig måling,” sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian.

I kategorien beste Nord-Europeiske flyselskap gikk førstepremien til Finnair, fulgt av Norwegian på andreplass og SAS på tredje. I kategorien beste Europeiske lavprisselskap, havnet Norwegian på tredjeplass, med AirBerlin og EasyJet på henholdsvis første og andreplass.

Kontaktperson:

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. +47 97 55 43 44