Gå videre til innhold

Pressemelding -

Nye sommerruter fra Gardermoen – flere direktefly i Nord-Norge

Norwegian legger i dag tre nye sommerruter fra Gardermoen ut i salg. Rutene går til Athen, Pristina og Sarajevo. Samtidig åpner Norwegian ny direkterute mellom Alta og Tromsø og mellom Bardufoss og Bodø.

- Det er viktig for oss å tilpasse tilbudet til det våre kunder etterspør. De nye sommerrutene fra Gardermoen er ønsket av kundene våre. Det samme er muligheten for direktefly til Tromsø fra Alta, og ikke minst har vi fått mange henvendelser som direkterute Bardufoss-Bodø, sier kommersiell direktør Daniel Skjeldam.

Ruten til Athen fra Gardermoen vil gå søndager og torsdager mellom slutten av april og midten av oktober. I tidsrommet juni-august flyr Norwegian også to ukentlige avganger til Sarajevo og Pristina. Nytt av året er også at ruten mellom Oslo og Venezia forlenges og øker fra to til tre avganger i uken.

Nye reisemuligheter i Nord-Norge
De nye Nord-Norge rutene vil være helårs, og gå mellom Alta og Oslo via Tromsø og mellom Bardufoss og Oslo via Bodø. Dermed får de reisende fra Alta den lenge etterspurte direkteruten til Tromsø og tilsvarende får reisende mellom Bardufoss og Bodø direktefly. Reisende som skal videre til Oslo vil kunne sitte om bord i flyet mens passasjerer fra Alta og Bardufoss går av, slik at tiden på bakken kun vil være 20 minutter.

Norwegian starter også sommerrute Lakselv-Oslo i perioden 27. juni til 12. august med tre ukentlige avganger.

Kontaktperson:
Kommersiell direktør Daniel Skjeldam, tlf 907 42 073.

Emner

Kategorier


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med direkteruter innenlands i Norge og til en rekke land i Europa, samt Nord-Afrika og Midtøsten (238 ruter og 95 destinasjoner pr januar 2011). Med lave priser og kundevennlige løsninger har selskapet hatt en sterk passasjervekst de siste årene. Norwegian fraktet 13 millioner passasjerer i 2010. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 2 500 ansatte. Norwegian har 54 fly i flåten (januar 2011). Selskapet får levert til sammen 73 nye fly av typen Boeing 737-800 i perioden 2008 – 2014. Norwegian vil ha en av Europas aller mest moderne og miljøvennlige flyflåter når de nye flyene er på plass.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway