Open skies
Følg Norwegian

Ny tariffavtale for kabinansatte i Norwegian

Pressemelding   •   feb 05, 2016 15:00 CET

Norwegians kabinselskaper og Norwegian Kabinforening har signert en ny toårig tariffavtale for Norge og Danmark.

Norwegians kabinselskaper, Norwegian Kabinforening (NK) og Parat har de siste ukene forhandlet om ny tariffavtale for de kabinansatte i Norge og Danmark. Partene har nå signert en ny avtale som vil gjelde for to år. Den tidligere avtalen utløp først 31. mars 2016, men partene har vært enige om å få på plass en ny avtale i god tid før fristen.

De kabinansatte har fått en avtale med moderat lønnsvekst, og ikke minst en stillingsgaranti som garanterer for et antall ansatte innenfor tariffområdet. Samtidig har kabinforeningen bidratt med mer fleksibilitet når det gjelder arbeidstid og en endring i forsikringsordningen som reduserer selskapets kostnader og fordelsbeskatningen for den enkelte medarbeider.

– Vi har forhandlet i en konstruktiv og positiv tone, og med et felles mål om en avtale som både ivaretar våre medlemmer og Norwegian som selskap. Avtalen som nå er signert gir oss trygge rammer og en sikker vei videre, sier leder i Norwegian Kabinforening, Marit Lindén.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos berømmer forhandlingspartene og viljen til å bli enige. Han sier det gir gode resultater når selskapets ledelse og de tillitsvalgte kan sette seg ved forhandlingsbordet for å finne felles løsninger.

Kontaktpersoner:

Norwegian: Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. 45 45 60 12

Parat: Trygve Bergsland, tlf. 905 85 639 

Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube