Open skies
Følg Norwegian

Ny passasjerrekord for Norwegian: Nærmere 30 millioner reisende i 2016

Pressemelding   •   jan 05, 2017 08:00 CET

Norwegian satte ny passasjerrekord i 2016 med nærmere 30 millioner passasjerer og en fyllingsgrad på 88 prosent. Lansering av 34 nye ruter og stor økning i langdistansetrafikken bidro betydelig til veksten.

Fjoråret var preget av god passasjerutvikling, mange fabrikknye fly inn i flåten og høy fyllingsgrad. Totalt reiste 29,3 millioner passasjerer med selskapet, 3,6 millioner flere enn året før. Selskapet fikk levert 21 fabrikknye fly og lanserte 34 nye ruter, hovedsakelig i markeder som USA, Spania og Storbritannia. På årsbasis var fyllingsgraden 88 prosent, opp fra 86 prosent i 2015.

Også i 2016 fikk Norwegian en rekke internasjonale priser og utmerkelser stemt fram av kundene, blant annet to SkyTrax Awards: Verdens beste lavpris langdistanseselskap for andre året på rad og Europas beste lavprisselskap for fjerde året på rad.

God respons på global strategi
Også årets siste måned var preget av stor passasjervekst og høy fyllingsgrad. I desember valgte 2 145 043 passasjerer å reise med Norwegian, 20 prosent flere enn samme måned foregående år. Kapasitetsveksten (ASK) var på 29 prosent og trafikkveksten (RPK) på 31 prosent i årets siste måned. Fyllingsgraden var 84,6 prosent, opp 1,3 prosentpoeng.

- Trafikktallene viser at vår globale strategi er i ferd med å sette seg og at vår konkurransekraft styrkes. Det er gledelig at stadig flere velger å fly med oss, eksempelvis har flyene mellom Paris og flere byer i USA stort sett har vært helt fulle. Kort- og langdistanserutene utfyller hverandre på en god måte. Om lag 30 prosent av våre reisende på langdistanse benytter også det europeiske nettet på samme reise, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

- I desember har reiselysten vært stor både i Skandinavia, Europa og USA. Også våre karibiske ruter er blitt godt mottatt, ikke minst blant amerikanske reisende som flyr fra Boston, New York og Baltimore/Washington til de fransk-karibiske øyene Martinique og Guadeloupe, sier Kjos.

Totalt gjennomførte Norwegian 99,2 prosent av de planlagte flygningene i desember, hvorav 69 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.


Kontaktpersoner:
Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. 45 45 60 12
IR-sjef Tore Østby, tlf. 99 54 64 00

Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 6000 ansatte. I dag opererer Norwegian 450 ruter til rundt 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på rundt 120 fly som frakter omlag 30 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet avThe International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For fjerde år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube