Open skies
Følg Norwegian

Norwegians ruter fra Rygge opphører

Pressemelding   •   aug 23, 2011 15:50 CEST

Norwegian slutter å fly på Rygge fra og med januar 2012. Innenriksrutene mellom Rygge og Bergen og mellom Rygge og Trondheim flys til og med 2. januar . Utenlandsrutene opphører i månedsskiftet oktober/november.

Norwegian har flydd fra flyplassen de siste tre årene, men har ikke lenger basefly på Rygge. Flygningene på flyplassen har stått for under 1 prosent av Norwegians totale produksjon.

- I Norwegian er vi opptatt av å tilpasse oss våre reisendes behov, både i forhold til hvilke flyplasser vi flyr fra og med tanke på rutenettet for øvrig. For det første velger mange av våre reisende i Østlandsområdet å fly fra Gardermoen. Dette førte til at vi flyttet en del av trafikken fra Rygge til Gardermoen i sommerprogrammet. Når vi nå har besluttet å kutte ut Rygge fra og med starten på 2012 skyldes det kundetilpasning og fordi vi trenger flykapasitet til andre destinasjoner i vårt rutenett, sier kommersiell direktør Daniel Skjeldam.

Nye direkteruter fra Norge
- Norwegian jobber kontinuerlig med å se etter nye muligheter for direkteruter fra distriktene i Norge. Denne uken lanserer Norwegian to nye utenlandsruter kommende vinter, fra Bodø til Gran Canaria og fra Ålesund til Alicante, sier Skjeldam.

Kontaktpersoner:
Kommersiell direktør Daniel Skjeldam, tlf 907 42 073
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf 975 54344

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med direkteruter innenlands i Norge og til en rekke land i Europa, samt Nord-Afrika og Midtøsten (261 ruter og 100 destinasjoner per juli 2011). Med lave priser og kundevennlige løsninger har selskapet hatt en sterk passasjervekst de siste årene. Norwegian fraktet 13 millioner passasjerer i 2010. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 2 500 ansatte. Norwegian har 59 fly i flåten (per juli 2011). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige Boeing 737-800-fly og får levert 78 fly direkte fra Boeing-fabrikken fram mot 2018. Norwegian vil ha en av Europas aller mest moderne og miljøvennlige flyflåter når de nye flyene er på plass.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.