Open skies
Følg Norwegian

Norwegians passasjerer har så langt gitt mer enn 1,6 millioner kroner til UNICEF

Pressemelding   •   okt 20, 2015 07:00 CEST

Norwegians passasjerer har hittil gitt mer enn 1,6 millioner kroner til UNICEFs arbeid for barn over hele verden. Flyselskapets kunder har donert penger når de har kjøpt flybilletter på nett i perioden juni til oktober. I oktober vil alle bidrag gå til å fylle et fly med skolemateriell og nødhjelp til syriske flyktningbarn i Jordan.

Muligheten til å donere penger er kommet i stand gjennom et samarbeid mellom UNICEF, IT-selskapet Amadeus og Norwegian.

I november sender Norwegian og UNICEF et fly fullastet med nødhjelp og skolemateriell fra Oslo til Amman i Jordan for å hjelpe syriske barn som bor i verdens nest største flyktningleir, Za'atari. Alle bidrag i oktober, vil bli brukt til å fylle dette flyet.

- Jeg vil takke våre passasjerer for engasjementet dere har vist for å hjelpe barn i nød, gjennom bidragene til å fylle et helt fly med nødhjelp. Det totale beløpet på mer enn 1,6 millioner norske kroner så langt viser at et lite bidrag fra mange passasjerer, kan bidra til at mange flere barn kan få en ny framtid, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

- Dette viser at Norwegians kunder har et stort engasjement for å gjøre verden til et bedre sted for barn. Det viser også at et enklere donasjonsprogram gjør det lettere for dem å støtte vårt arbeid, noe Amadeus og Norwegian har lagt til rette for. Jeg vil gjerne takke både bedrifter og alle passasjerene som har bidratt, sier generalsekretær i UNICEF Norge, Bernt G. Apeland.

Det er en donasjonsløsning fra er Europas ledende leverandør av teknologiløsninger for reiselivsbransjen som har muliggjort dette.

- En så stor mengde donasjoner på så kort tid bekrefter vår erfaring med at reisebransjen og humanitære formål sammen kan oppnå mye mer enn de kan oppnå alene. Det ligger et enormt potensial i denne teknologien og vi håper dette samarbeidet kan være til inspirasjon for andre innenfor reiselivsbransjen – en tjeneste vi er glade for å tilby gratis, sier Tomás López Fernebrand SVP, General Counsel og Corporate Secretary, i Amadeus.

Vil fly nødhjelp til syriske flyktninger
- Vi er opptatt av å gjøre et vi kan for å hjelpe flyktningbarna i Syria, og vårt signaturpartnerskap med UNICEF gjør dette mulig. Vi stiller et fly med mannskap til disposisjon slik at vi kan frakte nødhjelp og skolemateriell for UNICEF. Vi oppfordrer våre passasjerer og samarbeidspartnere til fortsatt å bidra, sier Bjørn Kjos. Flere av Norwegians medarbeidere vil også stille opp for å hjelpe – både om bord på flygningen og i støtteapparatet rundt.

- Barna på flukt fra Syria har mistet alt. Det er derfor vi sammen med vår samarbeidspartner Norwegian oppfordrer alle til å hjelpe oss med å fylle et fly med nødhjelp som går direkte til barn på flukt. Sammen kan vi sørge for at disse barna får den fremtiden de fortjener og hindre en tapt generasjon syriske barn, sier generalsekretær i UNICEF Norge, Bernt G. Apeland.

Ved hjelp av et enkelt tastetrykk når du fullfører kjøp av billett på Norwegian sine nettsider bidrar du til UNICEFs arbeid for barn over hele verden. Passasjerer kan donere 25, 50, 75 eller 100 kroner når de bestiller sine flyreiser Det er også mulig å bidra til å fylle flyet ved å donere penger via Norwegian og UNICEFs kampanjeside, eller sende sms med kodeord «FLY» til 2040.

Siden 2007 har Norwegian og UNICEF hatt et signaturpartnerskap. Gjennom dette samarbeidet har man for eksempel flydd nødhjelp til Den Sentralafrikanske Republikk og drevet innsamling om bord. I tillegg donerer alle Norwegians ansatte sine julegave til UNICEF. 
 
Pressekontakter:
Norwegian: Lasse Sandaker-Nielsen: +47 454 56 012
UNICEF: Synnøve Aspelund: +47 938 25 002
Amadeus: Roman Townsend: +34 616 318 037

Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på fire år. Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.