Open skies
Følg Norwegian

Norwegians passasjerer gir over en halv million til UNICEF

Pressemelding   •   aug 07, 2015 08:00 CEST

Sommeren har ikke bare budt på passasjerrekorder og fulle fly. Norwegians passasjer har nemlig vært i det gavmilde hjørnet gjennom hele sommeren og gitt over en halv million kroner til UNICEFs arbeid for barn. Flyselskapets kunder har donert penger samtidig som de har bestilt sin reise på nett.

Totalt har Norwegians passasjerer donert 525 107 kroner i løpet av de seks siste ukene gjennom den nye, nettbaserte donasjonsmotoren fra Amadeus.

- Jeg vil takke alle våre fantastiske passasjerer for rausheten de har vist gjennom hele sommeren. At de til sammen har gitt over en halv million kroner til UNICEFs arbeid for barn over hele verden viser at et lite beløp fra mange utgjør store summer. Dette bidrar til at enda flere barn får den framtiden de fortjener, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

- Dette viser at Norwegians kunder ønsker å være med på å gjøre verden til et bedre sted for barn. Men det viser også at det er lettere å engasjere seg når det legges til rette for at det skal være enkelt, slik Norwegian og Amadeus nå har gjort. Jeg retter en stor takk begge selskapene og alle kundene, sier generalsekretær i UNICEF Norge Bernt G. Apeland.

Et lite klikk når billettkjøpet avsluttes er nok. Gjennom donasjonsløsningen kan man velge om man vil gi 25, 50, 75 eller 100 kroner. 25 kroner er nok til et myggnett som beskytter nyfødte mot malaria. UNICEF kan vaksinere 45 barn mot polio for 50 kroner. For 75 kroner kan 25 barn få skolebøker, og 100 kroner er nok til 34 energimatpakker – 11 dagers rasjon til et undernært barn.

Norwegian og UNICEF har hatt signaturpartnerskap siden 2007. Gjennom samarbeidet har vi blant annet sendt et fly til fullastet med nødhjelp til Den sentralafrikanske republikk, Norwegian har hatt innsamlingsaksjoner om bord, og de ansatte har gitt den årlige julegaven til UNICEFs viktige arbeid. Da Norwegian i 2012 feiret 10-årsjubileum gikk overskuddet fra jubileumskonserten gikk til UNICEF.

Kontaktpersoner for pressen:
Norwegian: Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, 454 56 012
UNICEF: Kommunikasjonsrådgiver Helene Sandbu Ryeng, 994 06 730

Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på fire år. Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.