Open skies
Følg Norwegian

Norwegians nye base i Madrid åpnet i formiddag

Pressemelding   •   jun 03, 2014 15:30 CEST

Norwegian, sammen med representanter for norske og spanske myndigheter, markerte i dag åpningen av Norwegians nye base i Madrid. Det er strategisk viktig for Norwegian med base i den spanske hovedstaden i lys av selskapets tilstedeværelse i det spanske markedet og med tanke på Norwegians vekst internasjonalt.

Dette er Norwegians sjette spanske base, sammen med Barcelona, Alicante, Malaga, Las Palmas and Tenerife.

- Vi er svært fornøyd med at basen i Madrid nå er operativ. Det er stor etterspørsel etter direkteflygninger mellom den spanske hovedstaden og viktige byer i Europa. Det er også et stort passasjerpotensiale ut fra hovedflyplassen i Madrid, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Skaper nye arbeidsplasser lokalt
To fly av typen Boeing 737-800 vil være basert i Madrid og rundt 75 piloter og kabinpersonale er allerede rekruttert til basen. Fra og med juni 2014 tilbyr Norwegian 64 ukentlige flygninger og åtte ruter fra Madrid (København, London, Helsinki, Oslo, Malta, Hamburg, Warszawa og Stockholm). Totalt betjener Norwegians spanske baser 116 ruter til og fra Spania.


Mediehenvendelser:
Norwegians pressetelefon: 815 11 816

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 416 ruter til 126 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 4 500 ansatte. Norwegian har 94 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,8 år (per januar 2014). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.