Open skies
Følg Norwegian

Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos får «Ambassador’s Award» for sitt bidrag til å styrke det bilaterale forholdet mellom Norge og USA

Pressemelding   •   jun 28, 2018 15:33 CEST

Konsernsjef i Norwegian, Bjørn Kjos, og USAs ambassadør til Norge, Kenneth J. Braithwaite.

I dag ble Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos tildelt «Ambassador’s Award» av USAs ambassadør til Norge, Kenneth J. Braithwaite. Kjos fikk utmerkelsen for Norwegians bidrag til å bygge relasjoner mellom USA og Norge.

- Jeg gratulerer Bjørn Kjos med tildelingen av årets U.S. Ambassador’s Award for hans innsats for å styrke samarbeidet og de økonomiske bånd mellom USA og Norge, sa ambassadør Braithwaite.

Ambassadør Braithwaite roste Bjørn Kjos og Norwegian for sitt viktige bidrag til amerikansk økonomi i form av økt turisme, nye arbeidsplasser og verdiskaping.

- Det er en stor ære å motta denne prisen. Jeg er takknemlig for at vårt arbeid i USA blir verdsatt og anerkjent, og det er rom for å styrke forbindelsene ytterligere fremover, sier Bjørn Kjos.

Norwegian begynte å fly til USA i 2013. I dag tilbyr Norwegian over 60 direkteruter mellom USA og Europa; dette er flere transatlantiske ruter enn noe annet europeisk flyselskap.

Norwegian er også en av flyprodusenten Boeings største kunder og har i dag en flyflåte på over 150 Boeingfly. Dermed bidrar flyselskapet til å skape og støtte titusenvis av amerikanske arbeidsplasser. I 2012 signerte flyselskapet den største flyordren i europeisk historie med den amerikanske flyprodusenten. Norwegian har fortsatt mer enn 100 Boeing-fly i bestilling.

I dag har Norwegian rundt 800 medarbeidere basert i USA – et tall som vil fortsette å vokse. Norwegian er det eneste utenlandske flyselskapet i USA som ansetter amerikanske piloter. I tillegg ansetter også Norwegian flere kabinansatte lokalt enn noe annet utenlandsk flyselskap.

Norwegian har i dag fem baser i USA: New York, Fort Lauderdale, Los Angeles, Providence og Stewart. 

Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med over 33 millioner reisende i 2017. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Singapore, Karibia, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 150 fly med en gjennomsnittsalder på 3,7 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016 og 2017 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For femte år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax. Norwegian har rundt 9500 dedikerte medarbeidere. 

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube