Open skies
Følg Norwegian

Norwegians Karibia-ruter fra USA er i gang – gir nye kombinasjonsmuligheter for skandinaviske reisende

Pressemelding   •   des 04, 2015 06:00 CET

Norwegians første flygning mellom USA og Karibia tok av torsdag ettermiddag fra Boston til den franske øya Martinique. De første flygningene fra Baltimore/ Washington og New York til Martinique og Guadeloupe går også denne uka. Rutene gir også skandinaviske Norwegian-reisende nye muligheter til å kombinere storbyferie i Boston eller New York med eksotiske og avslappende dager i Karibia.

Norwegian tilbyr nå 34 direkteruter fra USA, som er flest av alle europeiske selskaper. Bare i år har Norwegian lansert ti nye ruter mellom Europa og USA.

- For første gang på over 20 år tilbys direkteruter mellom nordøstkysten av USA og Martinique og Guadeloupe, og det er en stor milepæl for Norwegian at det er vi som gir både amerikanere og andre mulighet for direkteruter til disse flotte, franske ferieøyene i Karibia. Vi lanserte våre første USA-flygninger for over to år siden og responsen fra amerikanske reisende på våre lave priser og nye, mer miljøvennlige fly har vært svært god, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

- For skandinaviske reisende betyr de nye rutene at de kan fly med Norwegian til New York eller Boston, tilbringe et par dager i storbyen med pulserende liv og kultur, og deretter fly videre med oss til Karibia. Dette gir våre kunder helt nye muligheter, fortsetter Kjos.

Norwegian tilbyr allerede direkteruter fra de skandinaviske hovedstedene og London til den karibiske øya Puerto Rico og fra København til St Croix. I tillegg flyr Norwegian til Fort Lauderdale, Orlando, Las Vegas, Los Angeles og San Francisco.

Det er Norwegians nye Boeing 737-800-fly med gratis WiFi og direktesendt TV som skal fly mellom USA og Karibia. Norwegian er det eneste flyselskapet som tilbyr gratis WiFi mellom USA og Karibia. 


En spennende mulighet for Norwegians piloter og kabinansatte i Europa
Om lag 40 ansatte fra Norwegians baser i Europa skal bemanne flyene, og får dermed midlertidige baser i Guadeloupe og Martinique i vintermånedene. Over 700 medarbeidere søkte på 38 stillinger. I tillegg vil fire flyteknikere være en del av teamet.

Norwegians nye ruter mellom USA og Karibia er i førte omgang sesongbasert og vil fly ut april 2016 med totalt 14 ukentlige avganger. Tre ukentlige flygninger fra New York (JFK) til både Guadeloupes Pointe-à-Pitre International Airport (PTP) og Martinique Aimé Césaire International Airport (FDF), to flygninger i uken fra Baltimore/Washington International Airport (BWI) og Boston Logan International Airport (BOS) til Guadeloupe og Martinique.

Om Martinique og Guadeloupe
Martinique og Guadeloupe tilhører den franske delen av Karibia. Begge øyene er fransk territorium og dermed en del av EU. Språket er fransk og valutaen euro. Øyene er betraktet som to av de vakreste i området med fantastiske strender, regnskog og vulkanske fjell. Øyenes franske identitet innebærer at alt fra flyplasser og veier til hoteller og restauranter holder EU-standard. Begge øyene har hyppige båt- og flyavganger til naboøyene St. Lucia, Dominica, St. Barts og St. Martin.

Kontakt for pressen:
Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen: +47 45 45 60 12

Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på fire år. Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.