Gå videre til innhold
Norwegians kabinansatte i USA med brev til president Obama

Pressemelding -

Norwegians kabinansatte i USA med brev til president Obama

Representanter for Norwegians amerikanske kabinansatte har i dag overlevert et formelt brev til Obama-administrasjonen hvor de krever at datterselskapet Norwegian Air Internationals (NAI) søknad om permanent flytillatelse til USA må godkjennes snarest. Det er nå gått mer enn et år siden søknaden ble sendt inn, og den er blitt trenert som følge av politisk press fra konkurrenter og fagforeninger som ikke ønsker konkurranse velkommen.

Norwegians heleide, EU-baserte langdistanseselskap NAI har søkt om permanent flytillatelse mellom USA og Europa. Med en bestilling på flere hundre fly fra den amerikanske flyprodusenten Boeing innebærer en godkjenning at amerikanske arbeidsplasser skapes; ikke bare i turisme og reiseliv, men også i luftfart og industri. En godkjenning støtter også Obama-administrasjonens mål om å få flere utenlandske turister til USA, påpeker de kabinsatte som nå bruker fridager for å engasjere seg i saken.

- Norwegian bidrar sterkt til den amerikanske økonomien gjennom økt turisme og har allerede gitt 300 amerikanske kabinansatte jobb. Norwegian er et fremtidsrettet flyselskap som ikke bare skaper arbeidsplasser i selskapet, men i hele reiselivsnæringen ved å fly flere hundre tusen turister til USA hvert år. De er på høy tid at NAI godkjennes slik at Norwegian kan fortsette å tilby amerikanere direktefly og billige flybilletter til destinasjoner i Europa, sier Joseph Gabriel, basesjef for de kabinansatte i Fort Lauderdale. Gabriel flyr selv på ruter mellom USA og Europa, og er en av de mange kabinansatte som gjentatte ganger har krevd at godkjenningen kommer på plass.

I dag, onsdag 18. februar, samles 50 kabinansatte fra Norwegians baser i USA utenfor det amerikanske transportdepartement (United States Department of Transportation DOT) i Washington DC for å kreve en godkjenning av NAIs flytillatelse som nå har ligget ubehandlet i over ett år. Norwegian har baser i Fort Lauderdale og New York.

Les brevet til president Obama her: http://www.openourskies.com/a-letter-to-our-president/


Kontaktperson i Norwegian:
Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. 454 56 012

Emner

Tags


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 424 ruter til 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 4 500 ansatte. Norwegian har 96 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på fire år (per februar 2015). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. Norwegian har blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards både i 2013 og 2014. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Pressekontakt

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00
Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Pressekontakt Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Relatert materiale

Norwegian

Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway