Open skies
Følg Norwegian

Norwegians junitrafikk påvirket av vekterstreiken i Norge

Pressemelding   •   jul 05, 2012 08:01 CEST

Passasjerveksten fortsatte for Norwegian i juni måned. Nærmere 1,6 millioner passasjerer fløy med selskapet, noe som er en økning på 9 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Tallene denne måneden er betydelig påvirket av vekterstreiken ved Avinors flyplasser i Norge.

I juni i år fløy 1 583 735 passasjerer med Norwegian, en økning på 9 prosent. I juni i fjor og året før hadde Norwegian en sterk økning i antall passasjerer, mens tallene for juni år er påvirket av vekterstreiken og frafall av passasjerer i det norske markedet. Kabinfaktoren totalt ble 77 prosent i juni, ned med 4 prosentpoeng fra juni 2011.

Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 15 prosent, mens setekapasiteten økte med 21 prosent.

- Vi er fornøyd med at flere velger å reise med Norwegian, men vekterstreiken ved Avinors flyplasser i Norge og all usikkerheten den førte med seg rammet våre passasjerer hardt denne måneden. Det var også ventet at vi ville se dette igjen i trafikktallene for juni. Flyene gikk tilnærmet som normalt, men vi fikk et merkbart bortfall av passasjerer, både forretningstrafikk og feriereisende, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Selskapet opererte 99,6 prosent av de planlagte flygningene i juni, hvorav 86 prosent gikk på oppsatt rutetid. Punktligheten i Norge var på 90,7 prosent.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontaktpersoner:
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 97 55 43 44
Finansdirektør Frode Foss, tlf. 91 63 16 45

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med direkteruter innenlands i Norge og til en rekke land i Europa, samt Nord-Afrika og Midtøsten (296 ruter og 114 destinasjoner per juni 2012). Med lave priser og kundevennlige løsninger har selskapet hatt en sterk passasjervekst de siste årene. Norwegian fraktet  nærmere 16 millioner passasjerer i 2011. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 2 500 ansatte. Norwegian har 64 fly i flåten (per juni 2012). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige Boeing 737-800-fly  og vil ha en av Europas aller mest moderne og miljøvennlige flyflåter om få år.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.