Gå videre til innhold
Norwegians første flygning til Fort Lauderdale har tatt av

Pressemelding -

Norwegians første flygning til Fort Lauderdale har tatt av

Norwegians langdistanseflyvninger til Fort Lauderdale (FLL) er i gang. Fredag ettermiddag tok selskapets tredje og splitter nye 787 Dreamliner av fra København Lufthavn og satte kursen mot FLL. Norwegians første avgang til FLL fra Oslo finner sted på lørdag ettermiddag, mens første fly fra Stockholm er på søndag. 

Det var invitert til amerikansk-kubansk fest på Københavns Lufthavn i dag da Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos ønsket passasjerer velkommen om bord selskapets første flyvning til Fort Lauderdale i Florida. Det er også Norwegians aller første langdistanserute fra København. Passasjerene fikk gleden av å oppleve selskapets tredje og splitter nye 787 Dreamliner, som ble levert tidligere denne uken (se video her).
 
Bjørn Kjos markerte begivenheten med å klippe den røde snoren og erklære ruten åpen like før Dreamlineren satte kursen mot Fort Lauderdale.

”Det er en milepæl at vi nå kan åpne vår første langdistanserute fra København og ønske de første danske passasjerene velkommen om bord. Våre ruter fra Oslo og Stockholm har også blitt godt mottatt og nå gleder vi oss til å fly skandinaver direkte til Florida i våre splitter nye Dreamlinere,” sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

”Der er all grunn til å ønske Norwegian til lykke med den første av foreløpig tre interkontinentale ruter fra København. Rutene til USA skaper nye reisemuligheter, vekst og arbeidsplasser i Danmark,” sier Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavn.

Flere lanseringer i denne ukenNorwegians første flyvning til Fort Lauderdale fra Oslo finner sted på lørdag ettermiddag, mens første flyvning mellom Stockholm og Fort Lauderdale er på søndag.

Kontakt for pressen:

Norwegians pressetelefon: + 47 815 11 816

Emner

Kategorier


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 413 ruter til 125 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 500 ansatte. Norwegian har 80 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway