Open skies
Følg Norwegian

Norwegians første flygning til Fort Lauderdale har tatt av

Pressemelding   •   nov 29, 2013 15:49 CET

Norwegians langdistanseflyvninger til Fort Lauderdale (FLL) er i gang. Fredag ettermiddag tok selskapets tredje og splitter nye 787 Dreamliner av fra København Lufthavn og satte kursen mot FLL. Norwegians første avgang til FLL fra Oslo finner sted på lørdag ettermiddag, mens første fly fra Stockholm er på søndag. 

Det var invitert til amerikansk-kubansk fest på Københavns Lufthavn i dag da Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos ønsket passasjerer velkommen om bord selskapets første flyvning til Fort Lauderdale i Florida. Det er også Norwegians aller første langdistanserute fra København. Passasjerene fikk gleden av å oppleve selskapets tredje og splitter nye 787 Dreamliner, som ble levert tidligere denne uken (se video her).
 
Bjørn Kjos markerte begivenheten med å klippe den røde snoren og erklære ruten åpen like før Dreamlineren satte kursen mot Fort Lauderdale.

”Det er en milepæl at vi nå kan åpne vår første langdistanserute fra København og ønske de første danske passasjerene velkommen om bord. Våre ruter fra Oslo og Stockholm har også blitt godt mottatt og nå gleder vi oss til å fly skandinaver direkte til Florida i våre splitter nye Dreamlinere,” sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

”Der er all grunn til å ønske Norwegian til lykke med den første av foreløpig tre interkontinentale ruter fra København. Rutene til USA skaper nye reisemuligheter, vekst og arbeidsplasser i Danmark,” sier Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavn.

Flere lanseringer i denne ukenNorwegians første flyvning til Fort Lauderdale fra Oslo finner sted på lørdag ettermiddag, mens første flyvning mellom Stockholm og Fort Lauderdale er på søndag.

Kontakt for pressen:

Norwegians pressetelefon: + 47 815 11 816

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 413 ruter til 125 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 500 ansatte. Norwegian har 80 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.