Open skies
Følg Norwegian

Norwegians første flygning mellom Frankrike og USA tar av

Pressemelding   •   jul 29, 2016 21:00 CEST

Norwegians internasjonale satsing fortsetter. En fullbooket Dreamliner tok sent i går kveld av fra New York mot Paris for første gang, og i dag flyr selskapet for aller første gang fra Paris til New York. De neste dagene lanseres også flygninger mellom Paris og Los Angeles, samt Paris og Fort Lauderdale. Etterspørselen har vært svært god på begge sider av Atlanteren.

Norwegians langdistanseruter mellom Frankrike og USA er i gang. Fredag kveld tok en fullbooket Dreamliner av fra Paris (CDG) og satte kursen mot New York (JFK) for første gang. Dette er den første av til sammen tre langdistanseruter som har blitt lansert mellom Frankrike og USA. I morgen starter Norwegians flygninger mellom Paris og Los Angeles, og 4. august er det duket for flygninger mellom Paris og Fort Lauderdale i Florida.

- For å konkurrere i global luftart er det viktig å bygge en robust internasjonal virksomhet. Vi har i dag en betydelig tilstedeværelse på London Gatwick og på Kennedy-flyplassen i New York. Med Paris på langdistansekartet, kan vi tilby enda flere reisende på begge sider av Atlanteren muligheten til å fly komfortabelt til en lav pris. De nye rutene mellom Paris og USA har så langt blitt tatt veldig godt imot av både franskmenn og amerikanere, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

Norwegian har i dag åtte fly av typen Boeing 787-8 Dreamliner og tre fly av typen Boeing 787-9 Dreamliner i flåten. Langdistanseflåten vil innen få år bestå av 42 Boeing 787 Dreamlinere.


Kontakt for pressen
Norwegians pressetelefon: 815 11 816

Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 26 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For fjerde år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube