Open skies
Følg Norwegian

Norwegians Dreamliner landet på Gardermoen i formiddag

Pressemelding   •   jun 30, 2013 12:30 CEST

Norwegians første 787 Dreamliner landet på Oslo lufthavn Gardermoen søndag formiddag. Se bilder av ankomsten og flyet her.

- Det er fantastisk at vår aller første Dreamliner endelig er levert og kan settes i trafikk, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian. Dreamlineren brukte 8,20 h på flyturen mellom Seattle og Oslo. Bak spakene satt flygesjef Torstein Hoås og en av de nye 787-kapteinene, Fredrik Lambeck.

- Oslo Lufthavn er stolt over å kunne ønske Norwegians første 787 Dreamliner velkommen til Norge og Europa. Vi gratulerer Norwegian med dette flotte nye flyet som allerede har ført til flere nye oversjøiske ruter fra OSL. Vi ser frem til å samarbeide med Norwegian om å få enda flere nye ruter med Dreamlineren fra Oslo Lufthavn, sier administrerende direktør Nic. Nilsen ved Oslo lufthavn.

Flyr i Europa i sommer
Før flyet settes inn på langrutene til New York og Bangkok, skal Dreamlineren flys på flere europeiske ruter fra Oslo. Titusenvis av passasjerer får dermed gleden av å oppleve det splitter nye langdistanseflyet. De utvalgte rutene er mellom Oslo og London, Alicante, Malaga, Nice og Barcelona. Reiseperioden er fra 4. juli til og med 4. august.

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Norwegians pressetelefon: 815 11 816

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med 382 ruter til 121 destinasjoner. I dag opererer Norwegian 382 ruter til 121 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian fraktet  nærmere 17,7 millioner passasjerer i 2012. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 000 ansatte. Norwegian har 75 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I juni 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.