Gå videre til innhold
Økt etterspørsel etter flyreiser første halvår. Foto: Norwegian.
Økt etterspørsel etter flyreiser første halvår. Foto: Norwegian.

Pressemelding -

Norwegians andrekvartalstall viser positive effekter av rekonstruksjonen og økt etterspørsel etter flyreiser

Norwegian la i dag frem de finansielle resultatene for andre kvartal og første halvår 2021. Selskapets resultater er fortsatt påvirket av pandemien og reiserestriksjoner i alle markeder. Norwegian er likevel godt posisjonert for fremtidig vekst og til å møte økt etterspørsel fra kundene, etter å ha gjennomført en vellykket rekonstruksjon med en påfølgende kapitalinnhenting på 6 milliarder kroner.

– Den finansielle rapporten for første halvår og andrekvartalsresultatene viser en tydelig forbedring av selskapets finansielle situasjon på grunn av lavere driftskostnader, en vellykket rekonstruksjon, samt en gradvis opptrapping av driften som svar på økt etterspørsel, sier konsernsjef i Norwegian, Geir Karlsen.

Resultat før skatt (EBT) var på 1,59 milliarder kroner i første halvdel av 2021, sammenlignet med et tap på 4,792 milliarder kroner i samme periode i 2020. I første halvdel av 2021 var kapasiteten (ASK) redusert med 94 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Total inntjening i første halvdel av 2021 var 591 millioner kroner, sammenlignet med 7,138 milliarder kroner i samme periode i fjor, en nedgang på 92 prosent.

Enhetsinntektene økte med 22 prosent som en følge av en økning i billettinntekter per passasjerkilometer på 93 prosent og en reduksjon i fyllingsgraden på 28,8 prosentpoeng. Gjennomsnittlig rutelengde er redusert med 62 prosent. Ved utgangen av første halvdel av 2021 bestod selskapets flåte av 51 fly. På grunn av reiserestriksjoner og lav etterspørsel var opp mot 32 av flyene drift.

I andre kvartal 2021 avsluttet Norwegian en vellykket rekonstruksjonsprosess som førte til at selskapets egenkapital økte til 10,7 milliarder kroner.

Norwegians mål er å være det beste lavprisselskapet i det Nordiske markedet ved å tilby pålitelige tjenester og rimelige flyreiser i et europeisk rutenettverk som består av mer enn 250 ruter. Selskapet vil bidra til å gjøre reiser enklere. Takket være appen Norwegian Travel Assistant og selskapets prisvinnende lojalitetsprogram Norwegian Reward, som har over fire millioner medlemmer, kan passasjerer enkelt ha god oversikt over alle detaljer for den planlagte reisen. Om bord på selskapets fly leverer Norwegian gode reiseopplevelser, blant annet ved å tilby gratis wifi til alle passasjerer.

– Resultatene er fremdeles påvirket av internasjonale reiserestriksjoner. Samtidig har Norwegian nå en mer solid finansiell posisjon, og vi kan planlegge målrettet for fremtiden med fornyet pågangsmot. Billettbestillinger fortsetter å øke i takt med lettelser i reiserestriksjoner og flere vaksinerte mennesker. Vi forventer at denne utviklingen fortsetter i resten av 2021 og i 2022, sier Geir Karlsen videre.

Kontanter og likvide midler var på 7,475 milliarder kroner ved utgangen av første halvdel 2021, en økning på 4,808 milliarder kroner sammenlignet med utgangen av 2020. Norwegian har nå en finansielt restrukturert balanse med tilnærmet null i netto rentebærende gjeld, en sterk kontantbeholdning, og en justert størrelse på virksomheten.

For ytterligere informasjon, vennligst se vedlagte PDF.

Emner


Om Norwegian
Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/ Kundehenvendelser: Klikk her for kundeservice eller ring 815 21 815
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway