Gå videre til innhold
Norwegians salgsteam med de tre prisene fra Grand Travel Awards
Norwegians salgsteam med de tre prisene fra Grand Travel Awards

Pressemelding -

Norwegian vant tre priser under Grand Travel Awards

Torsdag kveld vant Norwegian tre priser under reiselivsbransjens «Oscargalla», Grand Travel Awards i Oslo. Norwegian ble kåret til beste flyselskap på innenriksreiser i Norge og beste europeiske flyselskap. I tillegg fikk tidligere Norwegian-gründer Bjørn Kjos hedersprisen. 

Det er reisebyråene som har stemt frem sine favoritter på den årlige prisutdelingen. 

- Vi takker reisebyråene for at de har kåret Norwegian til det beste flyselskapet på innenriksreiser i Norge og det beste flyselskapet i Europa. Selv om vi er et globalt selskap, er Norge fortsatt et svært viktig marked for Norwegian. Tusen takk til alle som har stemt på oss og ikke minst til alle Norwegians dyktige medarbeidere for den fantastiske jobben de gjør hver dag, sier salgsdirektør Lars Sande i Norwegian.

- Vi gratulerer Norwegian med tre velfortjente priser. De er et bevis på at nordmenn verdsetter god service, spennende destinasjoner, rimelige billetter og komfortable fly. Hedersprisen til Bjørn Kjos er en anerkjennelse av hans bidrag til å revolusjonere luftfarten og reiselivet, både i Norge og internasjonalt gjennom visjonen om at alle skal ha råd til å fly. Kjos og Norwegian har gjennom direkteruter til Norge gjort det enklere for utenlandske turister å besøke Norge, noe som har kommet turistnæringen til gode, sier sjefsredaktør i Travel News Bjørn Moholdt, som satt i juryen for hedersprisen.  

Emner


Norwegian er et av de største lavprisselskapene i verden med over 36 millioner reisende i 2019. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 170 fly med en gjennomsnittsalder på 3,8 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har for andre gang blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). De siste fem årene har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax seks ganger. Norwegian har rundt 11 000 dedikerte medarbeidere. 

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway