Open skies
Følg Norwegian

Norwegian vant kontrakten med Forsvaret

Pressemelding   •   nov 29, 2011 12:18 CET

Norwegian vant den nye Forsvarskontrakten som vil gjelde i tre år fra januar 2012. Norwegian vant på alle kriteriene; pris, miljø og kvalitet i leveransen. Forsvaret er i dag Norwegians største kunde, og Forsvarskontrakten er den største avtalen flyselskapene konkurrerer om i Norge.

Norwegian vant kontrakten i konkurranse med SAS som var den andre av to tilbydere. Avtalen trer i kraft 31. januar 2012 og gjelder for tre år med mulighet for ett års opsjon.

- Fra Forsvarets side er det gjennomført en god anbudskonkurranse. Vi er takknemlige for de tilbud vi fikk. Forsvaret har også tidligere gode erfaringer med Norwegian, sier Petter Jansen, adm. dir i Forsvarets logistikkorganisasjon.

Viktig at kunden er fornøyd

-Det betyr mye at kundene er fornøyde, og det er ingen grunn for å legge skjul på at Forsvaret er en stor og viktig kunde for oss med sine om lag 300 000 reiser i året. At Forsvaret velger oss igjen i et helt nytt anbud tar vi som et tegn på at vi har levd opp til forventningene, noe vi skal jobbe hardt for å gjøre videre fremover også. Vi vet at Forsvaret har redusert sine reisekostnader med et tresifret millionbeløp etter at de begynte å fly med oss, sier adm dir Bjørn Kjos.

-I tillegg til pris er vi målt på kriterier som miljø og total kvalitet. Dette er kriterier der vi skal bli enda bedre fremover når vi får inn flere fabrikknye fly i flåten. Nye fly er det viktigste tiltaket for reduserte utslipp fra luftfarten. Nye fly er også et viktig bidrag til den høye punktligheten Norwegian nå har. Med nye fly, nytt interiør og gratis bredbånd om bord vil reiseopplevelsen bare bli bedre og bedre, sier Bjørn Kjos.

Kontaktpersoner:
Salgsdirektør Lars Sande, tlf. 911 79 152
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf 975 54 344

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med direkteruter innenlands i Norge og til en rekke land i Europa, samt Nord-Afrika og Midtøsten (297 ruter og 110 destinasjoner per juli 2011). Med lave priser og kundevennlige løsninger har selskapet hatt en sterk passasjervekst de siste årene. Norwegian fraktet 13 millioner passasjerer i 2010. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 2 500 ansatte. Norwegian har 61 fly i flåten (per november 2011). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige Boeing 737-800-fly og får levert 78 fly direkte fra Boeing-fabrikken fram mot 2018. Norwegian vil ha en av Europas aller mest moderne og miljøvennlige flyflåter når de nye flyene er på plass.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.