Gå videre til innhold
Norwegian vant flyavtale med forsvarssektoren

Pressemelding -

Norwegian vant flyavtale med forsvarssektoren

Norwegian er tildelt en fireårig rammeavtale for forsvarssektorens flyreiser i Norge og Norden. Avtalen har en totalverdi på om lag én milliard kroner og omfatter rundt 250 000 reiser årlig for ansatte i Forsvaret, Forsvarsdepartementet og Forsvarsmateriell. Norwegian ble valgt blant annet på grunn av et fleksibelt ruteprogram, konkurransedyktige priser og bærekraft.

Forsvarskontrakten er en av de største flyavtalene i Norge, og i denne anbudskonkurransen har Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) valgt Norwegian som sin leverandør av flyreiser de neste fire årene. Norwegian vil nå gjeninnføre direkteruten fra Oslo til Bardufoss med 17 ukentlige avganger, og fly Oslo til Lakselv med to ukentlige avganger. Selskapet vil også tilby direkterute fra Oslo til Kirkenes hele året.

– Vi er svært glade for å kunne øke tilbudet vårt i Nord-Norge. Det vil blant annet gi våre nordnorske kunder en større fleksibilitet med langt flere avganger og ruter, og muligheter for sømløs videreforbindelse ut i Europa. Nord-Norge er et viktig marked for oss og tilbudet blir langt bedre fra og med neste år, sier Magnus Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

Forsvaret har lagt spesielt vekt på miljøkrav i anbudskonkurransen, og Norwegian er blitt tildelt avtalen blant annet for sitt arbeid for bruk av fossilfritt flydrivstoff, som i tillegg til flåtefornyelsen er det som vil bidra til en mer bærekraftig luftfart. I avtaleperioden skal Norwegian erstatte vanlig drivstoff med fossilfritt flydrivstoff for en betydelig andel av forbruket knyttet til forsvarssektorens flyreiser. Samlet for fireårsperioden vil Norwegian bytte ut opptil fire millioner liter fossilt drivstoff og redusere CO2-utslipp med om lag 10 000 tonn.

– Vi er utrolig stolte over at Forsvaret blir vår aller første kunde til å kjøpe fossilfritt drivstoff på sine flyreiser med oss. Dette er startskuddet for noe stort, og vi mener at Forsvaret går foran som et godt eksempel ved å stille tydelige og ambisiøse miljøkrav, og bidra til å skape et frivillig marked for mer bærekraftige løsninger. Nå ser vi frem til samarbeidet, og vi gleder oss til å fly Forsvarets personell og alle ansatte i forsvarssektoren i Norge og Norden, sier Magnus Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

– Vi ser frem til å få på plass Norwegian som leverandør av flyreiser til forsvarssektoren i Norge og Norden. Det legges opp til et rutetilbud som dekker våre behov på viktige destinasjoner. Norwegian vil bidra til å dekke behovene for flyreiser på en god måte. Jeg er glad for at Norwegian er ambisiøse og har strukket seg langt for å innfri våre ønsker om bærekraftige løsninger, sier Lars-Christian Aamodt, generalmajor og sjef for Forsvarets logistikkorganisasjon.

Forsvarskontrakten trer i kraft fra første kvartal i 2024, og gjelder for fire år. Kontrakten omfatter Norwegians rutenett i Norge og Norden og har en estimert totalverdi på cirka én milliard kroner. Avtalen inngås på vegne av Forsvarsdepartementet (FD), Forsvaret og Forsvarsmateriell (FMA), og Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM). Alle disse vil benytte seg av rammeavtalen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Pressevakt i Norwegian / press@norwegian.com / 815 11 816

Hans Meisingset, Kommunikasjonssjef i Forsvarets logistikkorganisasjon / hmeisingset@mil.no / 920 41 711

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, X, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway