Open skies
Følg Norwegian

Norwegian utvider langdistanseflåten med ytterligere to Boeing 787 Dreamliner

Pressemelding   •   mai 24, 2016 07:00 CEST

Boeing 787-8 Dreamliner

Norwegian har inngått avtale om å lease ytterligere to nye 787-9 Dreamliner for levering våren 2018. Selskapet vil med denne siste avtalen ha 42 Dreamlinere i langdistanseflåten innen 2020. Norwegian utøver samtidig åtte kjøpsopsjoner på flytypen Boeing 737 MAX8.

Norwegian fortsetter å bygge opp langdistanseflåten for videre internasjonal vekst og har inngått avtale med selskapet CIT Aerospace om å lease ytterligere to langdistansefly av typen Boeing 787-9 Dreamliner, slik at den samlede langdistanseflåten innen få år vil bestå av 42 Dreamlinere.

- For å kunne tilby nye ruter og gjøre langdistanseoperasjonen enda mer konkurransedyktig er vi avhengige av flere nye, kostnadseffektive fly. Langdistanseoperasjonen er avgjørende for å sikre vekst og nye arbeidsplasser. Dreamlineren er et fantastisk fly, med høy passasjerkomfort, lang rekkevidde, lavt drivstofforbruk og mindre utslipp, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

I løpet av snart tre år med interkontinentale flygninger har fyllingsgraden i snitt ligget på godt over 90 prosent, noe som beviser at det er stor interesse for billige billetter mellom Europa og USA og Europa og Asia. Den utvidede flyordren gjør det mulig for Norwegian å ekspandere i nye markeder og bygge en enda mer robust organisasjon med en større flåte langdistansefly.

Norwegian har i dag åtte fly av typen 787-8 Dreamliner og to fly av typen 787-9 Dreamliner i flåten. Norwegian ble i november 2015 kåret til det mest miljøvennlige flyselskapet over Atlanteren av anerkjente International Council on Clean Transportation.

Flere 737 MAX i flåten
Norwegian utøver også åtte av totalt 100 kjøpsopsjoner på flytypen Boeing 737 MAX8. Konsernet har allerede 100 fly av denne typen i bestilling og er lanseringskunde i Europa. 737 MAX8 er neste generasjon kort- og mellomdistansefly fra Boeing og har en rekkevidde som muliggjør interkontinentale flygninger. 

For mediehenvendelser:
Tore Jenssen, Chief Operating Officer Arctic Aviation Assets, tlf. +35 87 3946 1070
Lasse Sandaker-Nielsen, Kommunikasjonssjef i Norwegian, tlf. 45 45 60 12

Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 26 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube