Open skies
Følg Norwegian

Norwegian utvider langdistanseflåten med to nye Dreamlinere

Pressemelding   •   aug 27, 2015 07:00 CEST

Norwegian har inngått avtale om leveranse av ytterligere to nye Dreamlinere, noe som betyr enda flere langdistanseruter fremover. Disse flyene skal etter planen settes i trafikk sommeren 2017. Flyene er av typen 787-9 Dreamliner, som er noe større enn de åtte Dreamliner-flyene Norwegian i dag bruker på sine langdistanseruter. Selskapet vil med denne siste avtalen totalt ha 19 Dreamlinere i langdistanseflåten i 2018.

Norwegian fortsetter å bygge opp langdistanseflåten for videre vekst internasjonalt og har inngått avtale om å lease to langdistansefly av typen Boeing 787-9 Dreamliner. Norwegian skal etter planen sette flyene i trafikk sommeren 2017. Norwegian har i dag åtte fly av typen 787-8 Dreamliner i flåten og nå 11 fly av typen 787-9 Dreamliner i bestilling. Dermed kommer selskapet foreløpig opp i en flåte på 19 langdistansefly, hvorav fire leveres i 2016, fem i 2017 og to i 2018.

- For å gjøre langdistanseoperasjonen enda mer konkurransedyktig er vi avhengige av flere nye, kostnadseffektive fly. Langdistanserutene er svært populære hos våre reisende, og jeg er svært tilfreds med at vi nå har sikret oss flere fly i flåten. Det muliggjør lansering av enda flere spennende ruter og reisemål over hele verden. Dreamlineren er et fantastisk fly, med høy passasjerkomfort, lang rekkevidde, lavt drivstofforbruk og mindre utslipp, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegians versjon av denne større Dreamliner-modellen har totalt 344 seter, hvorav 35 i Premiumkabinen og 309 i Økonomi.

Flyene leases av Norwegians heleide datterselskap Arctic Aviation Assets.

Fakta om Boeing 787-9 Dreamliner

  • 6 meter (20 fot) lenger enn 787-8
  • Betydelig størrefraktkapasitet sammenlignet med 787-8
  • 8 prosent lavere drivstoffbruk per sete enn dagens utgave, noe som også gir tilsvarende lavere miljøutslipp
  • Kan fly lenger enn 787-8

For mediehenvendelser:
Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen: 45 45 60 12

Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på fire år. Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.