Open skies
Følg Norwegian

Norwegian styrker balansen og konkurransekraften

Pressemelding   •   des 08, 2010 17:47 CET

Norwegian styrker konkurransekraften ved å signere kontrakt for fire salg og tilbakeleieavtaler (Sale and Leaseback - S&LB) på fly som leveres frem til utgangen av første kvartal 2011.

Finansiering av deler av flyflåten gjennom salg og tilbakeleieavtaler er en del av selskapets langsiktige finansieringsplan. Salg og tilbakeleie er en finansieringsform der Norwegian selger flyet til tredjepart for deretter å leie det tilbake. Norwegian mottar totalt ni nye fly fra i dag og frem til 1. april 2011. Åtte av leveransene stammer fra Norwegians kjøpskontrakt med Boeing.

- Vi er meget godt fornøyd med salg og tilbakeleieavtalen vi gjorde på to fly i høst. Markedet for dette er svært godt for tiden som følge av den generelle forbedringen i økonomien og ved at leasingselskap nå har dårlig tid til å fylle opp porteføljene sine etter stillstand under finanskrisen. Boeing 737-800 er et attraktivt investeringsobjekt som sammen med dagens lave rentenivåer gir svært gunstige betingelser for Norwegian, sier finansdirektør Frode Foss.

- Vi har mange fly som leveres i nærmeste fremtid, og det er tilnærmet optimalt å kunne gjennomføre S&LB transaksjonen nå som en del av et omfattende og langsiktig investeringsprogram. I sum reduseres den langsiktige gjelden fremover samtidig som arbeidskapitalen styrkes. Kombinasjonen styrker Norwegians konkurransekraft ytterligere, sier Foss.

Se også egen børsmelding.

Kontaktpersoner:

Investor kontakt Karl Peter Gombrii, tlf. 92 82 29 69

Finansdirektør Frode Foss, tlf. 91 63 16 45