Gå videre til innhold
Norwegian slipper direkteruter fra Evenes til Palma og Bergen til Edinburgh

Pressemelding -

Norwegian slipper direkteruter fra Evenes til Palma og Bergen til Edinburgh

Norwegian slipper i dag nye ruter fra Evenes til Palma og fra Bergen til Edinburgh. Sommerruten fra Evenes til Palma er flyselskapets første direkterute til utlandet fra Evenes på mange år. Ruten mellom Bergen og Edinburgh flys to ganger i uken gjennom sommerferien.

Norwegian utvider rutekartet med flere destinasjoner fra Nord-Norge og Vestlandet til populære reisemål i Europa. Fra og med 7. mai 2024 kan reisende fra Evenes glede seg over én ukentlig avgang til Palma de Mallorca, en av Middelhavets mest populære reisemål. Ruten vil være Norwegians eneste direkte utenlandsrute som flys fra Evenes. Med avgang fra og med 20. juni kan bergensere i sommerferien komme seg til Edinburgh med to ukentlige avganger.

– Vi planlegger for et travelt år også i 2024, og med de nye utenlandsrutene fra Evenes og Bergen vil vi trafikkere over 330 ruter til 120 destinasjoner neste år. 44 av disse er helt nye ruter til spennende destinasjoner i Europa. Palma og Edinburgh er storbyer som allerede er populære reisemål, og med direkteruter blir disse enklere å besøke for våre passasjerer i Nord-Norge og på Vestlandet, sier Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

Byen Palma på den spanske middelhavsøya Mallorca er en populær destinasjon, både som utgangspunkt for å utforske øya eller som storbyreisemål. Her kan reisende kombinere byliv og shopping med strender og vakre omgivelser.

Skottlands hovedstad Edinburgh fortsetter å lokke reisende med en kombinasjon av rik historie, en ærverdig gamleby og storslagne omgivelser.

Fra Bergen har Norwegian nå totalt 23 direkteruter til destinasjoner i Europa. Fra Evenes flyr Norwegian i dag to innenriksdirekteruter, og ruten til Palma de Mallorca blir første direkte utenlandsrute på mange år. Norwegian flyr også direkte til Las Palmas fra Evenes, men som en charterrute.

Dette er de nye rutene

Evenes-Palma
En ukentlig avgang på tirsdag i perioden 7. mai til og med 8. oktober.

Bergen-Edinburgh
To ukentlige avganger på torsdag og søndag i perioden 20. juni til 18. august.

Rutene åpnes for salg 14. desember. Her kan du søke etter reiser med Norwegian

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, X, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway