Gå videre til innhold
Norwegian lanserer 40 nye ruter for sommersesongen 2024. Basel i Sveits er et nytt reisemål som selskapet flyr fra Oslo og København.
Norwegian lanserer 40 nye ruter for sommersesongen 2024. Basel i Sveits er et nytt reisemål som selskapet flyr fra Oslo og København.

Pressemelding -

Norwegian slipper 40 nye ruter med ni nye direkteruter fra Norge

Norwegian utvider rutenettet med flere attraktive destinasjoner. Samlet lanserer selskapet 40 nye ruter for sommersesongen 2024, der ni er fra Norge og flyplassene i Oslo, Stavanger og Sandefjord. Fra Danmark, Sverige og Finland slippes det ytterligere 27 nye ruter samt fire nye ruter fra baser i Europa.

Både fritids- og forretningsreisende kan glede deg over nye ruter fra Oslo til Lyon, Montpellier, Zadar, Milas/Bodrum og Basel. Ruten til Wroclaw gjenopptas etter å ha vært ute av programmet en kort periode. Rogalendinger får nye direkteruter fra Sola til Milano/Bergamo, mens det åpnes nye ruter fra Torp til Palma de Mallorca og Barcelona.

Alle rutene legges ut for salg tirsdag 14. november.

– Ruteslipp er alltid spennende, og i år er vi svært glade for å kunne åpne nye ruter fra Stavanger, Sandefjord og Oslo. Vi håper de nye reisemålene blir godt tatt imot, og at de nye destinasjonene inspirerer til å utforske flere reisemål. Neste sommer flyr vi totalt 332 ruter til 123 destinasjoner i Europa, sier Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

Samtidig med ruteslippet i Norge lanserer Norwegian ni nye ruter fra Sverige, 17 fra Danmark og to fra Finland. Disse opereres både fra hoved- og regionalflyplasser. Våren 2024 åpner Norwegian en base i Latvia, og etablerer to nye ruter fra hovedstaden Riga til Korfu og Tivat. Fra basene i Malaga og Alicante i Spania vil Norwegian starte opp direkteruter til München.

– De nye destinasjonene åpner for nye og spennende reiser til europeiske storbyer og nye stranddestinasjoner, og vi gleder oss til å ønske kundene velkommen om bord i flyene på vei til både godt kjente, men også nye destinasjoner neste sommer. Vår jobb er å se til at kundene kommer dit de skal, når de skal og at de har en så behagelig reise som mulig, sier Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

Norwegian er i toppsjiktet i Europa på punktlighet og ble forrige uke igjen kåret til Europas mest punktlige flyselskap. Norwegian er godt posisjonert i markedet med et attraktivt rutetilbud, en moderne flyflåte og har høy tillitt blant de reisende.

Med de nye og gjenåpnede rutene er Norwegians sommerprogram for neste år på totalt 332 ruter til 123 destinasjoner. Norwegian planlegger for en flåte på ca. 90 fly den kommende sommeren.

Norwegians nye ruter fra Norge

Seks nye ruter fra Oslo lufthavn Gardermoen

 • Oslo-Basel
  To ukentlige avganger på torsdag og søndag. Sommerrute med oppstart 2. juni.
 • Oslo-Wroclaw
  To ukentlige avganger på mandag og torsdag. Midtsommerrute med oppstart 20. juni (Denne ruten gjenopptas).
 • Oslo-Milas/Bodrum
  En ukentlig avgang på tirsdag. Midtsommerrute med oppstart 4. juni.
 • Oslo-Lyon
  To ukentlige avganger på fredag og søndag på forsommeren og etter skoleferien. I høysesong er avgangene på torsdag og søndag. Sommerrute med oppstart 2. juni.
 • Oslo-Montpellier
  To ukentlige avganger på tirsdag og lørdag. Midtsommerrute med oppstart 22. juni.
 • Oslo-Zadar
  To ukentlige avganger på mandag og torsdag. Midtsommerrute med oppstart 20. juni. (Denne rute gjenopptas).

To nye ruter fra Sandefjord lufthavn Torp

 • Torp-Palma
  En ukentlig avgang på fredag. Sommerprogrammet med oppstart 3. mai.
 • Torp-Barcelona
  To ukentlige avganger på onsdag og lørdag. Sommerprogrammet med oppstart 5. juni.

En ny rute fra Stavanger lufthavn

 • Stavanger-Milano/Bergamo
  I perioden mai-juni, og august - september vil denne ruten ha to ukentlige avganger på onsdag og lørdag, mens den i høysesong vil ha to ukentlige avganger på tirsdager og fredag. Ruten har oppstart 18. mai.


  Her finnes informasjon om de nye rutene


  Nye ruter til Nord-Norge

  I august ble Norwegian tildelt en fireårig rammeavtale for forsvarssektorens flyreiser i Norge og Norden, og som et resultat av det gjenåpner selskapet også ruter mellom Oslo og Bardufoss og Lakselv. Til Bardufoss vil det fra 1. februar være 34 ukentlige avganger og til Lakselv vil det fra 1. april være fire ukentlige avganger. Norwegian vil også fly direkterute fra Oslo til Kirkenes hele året.

  Emner

  Kategorier


  Om Norwegian
  Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

  Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

  Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

  Følg Norwegian på Facebook, X, Instagram, LinkedIn og YouTube.

  Kontakter

  Kun for journalister

  Kun for journalister

  Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
  Eline Hyggen Skari

  Eline Hyggen Skari

  Pressekontakt Pressesjef +47 92 42 77 19
  Esben Tuman

  Esben Tuman

  Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

  Norwegian

  Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

  Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

  Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

  Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

  Norwegian

  Oksenøyveien 3
  1366 Lysaker
  Norway